Nagyot újít a kedvenc budapesti tetőteraszunk

Szemléletváltás a High Note SkyBarban: az Aria Hotel tetőterasza hétvégente reggelivel, esténként vacsorával erősít.

Noha a járvány súlyos csapást mért a hazai idegenforgalmi-szektorra, az üzleti modell megújításának és új sztenderdek bevezetésének köszönhetően az Aria Hotel Budapest átvészelte az elmúlt fél évet. Nyáron a szigorú egészségügyi intézkedések betartása mellett limitált formában megnyílt a szálloda tetőbárja, a High Note SkyBar, ahol az ősz folyamán a hétvégeken már reggelivel, esténként pedig Jóvér Ferenc séf és csapata által összeállított vacsoramenüvel várják a kikapcsolódni vágyókat.

A világ legjobbjának választott luxus butikhotel számára a vendégek egészsége és biztonsága a legfontosabb, de a változások ellenére a Bazilika kupolájára és Budai Várra is pazar kilátást nyújtó koktélbár továbbra is felejthetetlen élmények helyszíne.

"Az ősz elején bevezetett határzár miatt az eddiginél is nehezebb helyzetbe került a szállodaipar, a túléléshez szemléletváltásra, nyitottságra van szükség, alapjaiban kell átalakítani most a működésünket. A lokális piacra, a hazai vendégek kiszolgálására kell fókuszálni. Ezért is bővítettük ki a High Note SkyBar gasztronómiai kínálatát, így nemcsak laza esti koktélozásra, de családi reggelire és meghitt vacsorára is betérhetnek hozzánk. Ezzel végre megvalósítjuk azokat a terveinket, amelyek választ adhatnak a válság kihívásaira. A vendégek biztonságban érezhetik magukat nálunk, hisz a magyar szakmai szervezetek egészségügyi ajánlásait, a nemzetközi tapasztalatokat, és a New York-i központunk tanácsait figyelembe véve alkottuk meg saját higiéniai protokollunkat" – mondja Lukács István, a Library Hotel Collection csoporthoz tartozó Aria Hotel Budapest igazgatója.

A Condé Nast Traveler által 2018-ban a világ tíz legjobb tetőterasza közé beválasztott High Note Skybar ősszel is biztonságosan látogatható a szigorú egészségügyi előírásoknak köszönhetően. Hétvégenként 8–12 óra között reggeli ajánlattal várják a vendégeket, akik a friss péksütemények, felvágott- és sajtválogatás mellett olyan specialitások közül választhatnak, mint a balzsamecetes koktélparadicsommal és rukkolával tálalt a Croque monsieur, vagy a skandináv ízeket idéző házi lazac gravlaxszal, barna magvas kenyérrel és kapros savanyított kígyóuborkával kísért tojásrántotta.

Az energikus napkezdéshez tökéletes választás lehet a házi granola vagy a friss, szezonális gyümölccsel gazdagított bircher müzli. Az édesszájúak számára kihagyhatatlan a High Note SkyBar krémsajtos-brandys öntettel és pekándiós karamellropogóssal megbolondított fahéjas tekercse, amely pillanatok alatt a budapestiek kedvence lehet.

Bár az Aria Hotel Budapest utcafrontján működő Liszt Étterem nyitására még várni kell, esténként már élvezhetjük Jóvér Ferenc séf és csapatának szezonális alapanyagokból készülő fogásait. A kacsa- és csirkemáj parfait a füge chutney-tól és tokaji zselétől lesz tökéletes, míg a barna vajon pirított csicsókához törökmogyoró és zellerpüré dukál.

Paszternákpüré és kelkáposzta kíséri a pirított jérce terrine-t, a sárga cékla és a zsendicés-spenótos „rétes” pedig az egyiptomi dukkah fűszerrel sült kacsamell tökéletes társa. A vacsorát a helyszínhez méltó csoki mousse-szal vagy fagyival ajánlott befejezni.

High Note SkyBar | reggeli | koktél | brunch | vacsora | aria hotel

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa