Egészen meglepő, mi kell a hosszú házassághoz egy új tanulmány szerint

A közös italozás lehet a kulcs a hosszabb és boldogabb házasélethez. A The Gerontologist című orvosi folyóiratban 2024 februárjában megjelent kutatás azt vizsgálta, hogy az alkoholfogyasztás hogyan befolyásolja a házastársak halálozási adatait.

A Michigani Egyetemen dolgozó Dr. Kira Birditt-vezette kutatócsoport húsz éven keresztül vizsgálta közel ötezer, az Egyesült Államokban élő, ötven év feletti, házas, illetve élettársi kapcsolatban élő, különböző nemű pár szokásait. 1996 és 2016 között a résztvevők, azaz a párok mindkét tagja kétévente kitöltött egy kérdőívet, amely az alkoholfogyasztásukat is vizsgálta. Nyilatkozniuk kellett arról, hogy fogyasztanak-e alkoholt, és ha igen, mennyit.

Az eredményekből pedig azt a következtetést tudták levonni, hogy a hasonló alkoholfogyasztási magatartást tanúsítók házassága jobb minőségű és hosszabb ideig is tart, mint azok esetében, ahol az ilyen jellegű szokások jelentősen eltérnek.

A hasonlóan iszogató párok tagjai tovább is élnek,

mint például olyan esetekben, amikor a házastársak egyik tagja rendszeresen fogyaszt alkoholt, míg párja egyáltalán nem.

Azaz a kismértékű alkoholfogyasztás jobb túlélési arányt jósol a házastársaknak, mint az absztinencia és a nagy mennyiségű italozás.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

kutatás | pár | házasság | alkoholfogyasztás | alkohol

FOLYTASD EZZEL

Ezzel az egyetlen hozzávalóval minden túlfűszerezett étel megszelídíthető

Ezért nem kennek vajat a szendvicsükre az amerikaiak

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom