Ingyen alhatunk egy svédországi hotelben, ha nem nyomogatjuk a telefonunkat

Tom Hodgkinson szerint az offline az új luxus. Nehéz vitába szállni az angol újságíró véleményével, nem is nagyon fogunk, hiszen számos olyan helyet vagy programot ajánlottunk már itt, a Roadsteren, amihez nemhogy nem szükséges mobiltelefon, laptop vagy tablet, hanem egyenesen arra ösztönöz, hogy kapcsoljuk ki az agyunk mellett ezeket a masinákat is. Most mutatunk egy svédországi hotelt, amely egészen szokatlan módszerrel próbálja az offline világba visszaterelni a vendégeit.

A göteborgi Hotel Bellora úgy igyekszik csökkenteni a szállodába bejelentkezők képernyőbámulására fordított idejét, hogy minimális telefonhasználatra ösztönzi őket azzal,

hogy ingyen szobát kínál arra az esetre, ha a vendég egyáltalán nem használ semmiféle technológiai eszközt az ott tartózkodása alatt.

Mindezt kissé ellentmondásos módon egy Skärmfri névre hallgató (ami nagyjából képernyőmenteset jelent) okoslámpa segítségével tudja mérni: a készülék ugyanis pontosan meg tudja mondani, mennyi időt töltött a vendég a telefonján lógva, és minél magasabb ez a percmutató, annál többet kell fizetnie a kvártélyért.

A továbbfejlesztett és alakított koncepció révén egészségesebb digitális életet élhetünk itt, hiszen az egész napos képernyőzés nem tesz jót sem a szemünknek, sem a szervezetünknek.

A lámpa működése egyébként pofonegyszerű: a lakosztályba érkezéskor a vendég wifin keresztül csatlakoztatja a telefonját a Skärmfrihez, ami aztán harminc percen át fehéren világít, vagyis első körben ennyi időt engedélyez a neten lógásra.

Amint a vendég átlépi ezt a félórás határt, a lámpa pirosra vált, és onnantól teljes árat kell fizetnie a szobáért.

Akinek viszont sikerül a teljes, szállodában eltöltött idejét telefonmentesen lehoznia, ingyen megkapja a lakosztályt.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

Hotel Bellora | hotel | wifi | pihenés | svédország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom