Egy okosóra minden helyzetre – HUAWEI WATCH GT3 Pro

A tízezer év kifejezést a klasszikus kínai kultúrában a császárok köszöntésére használták, „hosszú életet!” jelentéssel, átvitt értelemben pedig – mint a hagyományos számrendszer legnagyobb alapegysége – annyit tesz: végtelen, örök. A tízezer arcú óra prémium köntösbe csomagolva variációk végtelen tárházát kínálja, miközben a hosszú életről is gondoskodik számos egészségi funkcióval. A Roadster megnézte, mi mindent tud kezdeni a HUAWEI WATCH GT3 Pro órával két influenszer, Henry Kettner és Abosi Barna egy teljes nap alatt, reggeltől estig.

Indul a nap!

Egy elegáns lendítés, a szinte génjeinkben hordozott csuklómozdulat, és az óra számlapján megjelennek a legfontosabb információk. Kényelmes, praktikus funkció, kétségtelenül szórakoztató is, de az óra okosságáról is elárul valamit. Mert az hagyján, hogy a mozdulat látványos, fontosabb, hogy ez a funkció is segíti az okosórák mezőnyében páratlanul hosszú, akár kéthetes üzemidőt. Lehet ennél hosszabb és rövidebb is, ha kevésbé vagy épp intenzívebben használjuk, a mi mostani, egynapos tesztünkhöz mindenesetre bőségesen elég volt.

Henry Kettner az alváshoz kapcsolódó funkciók böngészésével nyitott – megnézte, milyen alvásminőséget figyelt meg nála a rendszer, és meglepve tapasztalta, hogy közel sem csak az alvás hosszát mérte, hanem az alvás fázisait is, például percre pontosan megmondta a mélyalvás időtartamát. Ehhez látványos diagramot is kapott, és főleg hasznos tanácsokat: mi a jó alvás titka, hogyan érhet el többet, mennyi napközbeni szundikálással pótolhatja a hiányt. Kis híján el is ment az idő a sok böngészéssel, de Henry szerencséjére utána már minden mással villámgyorsan megvolt. Egy húzás jobbra, és megkapta a legfontosabb információkat az időjárásról; egy gombnyomás, és rá is pillanthatott a naptárára. Ha az alváselemzésben nem merül el legközelebb, pillanatok alatt letudhatja a reggeli rutinját.

Közben kicsit magát a szettet is nézegette, megállapítva, amit tulajdonképpen nem is lehet nem észrevenni: a prémium anyaghasználat már az első kézbevételnél pozitív élményt nyújt, a megjelenést egy jól átgondolt, érett dizájnnyelv teszi megnyerővé.

A női óra tisztán kerámia, míg a valamivel nagyobb, 46 milliméteres férfiváltozat titánházat és -szíjat kapott. A női fehér bőrszíjjal, ezüst kerettel is választható, míg a férfiak szürkét és feketét rendelhetnek – de mindkettőhöz könnyedén illeszthető bármilyen szabványos, 20,22 mm-es szíj, így a variációk száma máris szinte végtelen. Mindkét esetben zafír az üvegezés, tartós, nehezen karcolódó anyag, és mutatós is.

Henryékhez szürke szíjjal érkezett az óra, tetszett nekik a vagány, végtelenül könnyen kezelhető korona és számlap. Koronaőr nincs a női és a férfi változatnál sem, de ezt sem a kinézet, sem a kezelhetőség szempontjából nem bánták. Apropó, számlap: ebből rengeteg van, összesen tízezernél is többféle – mégiscsak okosóráról beszélünk –, még napközben folyamatosan változót is találunk.

Irány a coworking iroda!

Abosi Barna önkéntelenül is az egészségi funkciókat tesztelte. Egyszerűen csak beült dolgozni egy coworking irodába, gépelt-pötyögött serényen, mígnem rászólt az óra: ideje lenne mozogni kicsit! „Egy pillanatra meglepődtem, aztán elmosolyodtam: hát legyen! Sportolni is tervezek az órával, ha már száznál is több edzésmódot programoztak bele, talán legjobb, ha hagyom magamat valami új kipróbálására inspiráltatni, de az egészség fícsör is nagyon bejött” – ismerte el Barna.

Az egészségének óvása nem merült ki annyiban, hogy az óra jelezte, mikor mozogjon kicsit: figyelmeztette a hidratálás szükségességére is, és ha már itt tartott, kipróbálta a stresszmonitorozás funkciót is, megnyugtató eredménnyel. Barna ugyan nem próbálta, de nem hallgathatjuk el a kedvenc, játékosan gondoskodó funkciókat, amely megmondja, hányszor kell mosolyogni egy nap, és ez még nem elég, a mosolyt le is kell fotózni bizonyíték gyanánt.

Az egészséges életmód és a sportfunkciók valahol összeérnek, elvégre ha az óra sportolásra sarkall, és méri is az eredményeinket, a teljesítményünket, és az alapján még edzésprogramot is összeállít, akkor máris tesz velünk egy komoly lépést az egészségesebb életmód irányába. És fordítva: ha jól alszunk, ügyelünk a táplálkozásra, akkor a minimum, hogy kiegészítjük mindezt némi futással, tornával vagy bármilyen nekünk tetsző sporttal.

Edzés közben is jó társ

Henry pontosan ezt tette. Egy könnyed pillanat alatt eldöntötte, hogy fut egyet a Margitszigeten, és ehhez még az időjárás is asszisztált, a borongós tavaszi délután eső helyett valahogy napsütésbe fordult. Edzés indul!

„Nem szoktam órát viselni futás közben, de ezzel nagyon hamar megbarátkoztam – mondta a szigetkör végén Henry. – Talán jobban is hajtottam az átlagosnál, már önmagában az okosóra ad egy profizmusfaktort a sportolásnak, de máris a következő futáson jár az agyam, amikor kipróbálom majd valamelyik edzésmódot vagy a virtuális társat.”

Henryről a HUAWEI WATCH GT3 Pro egyhamar többet megtudott, mint a rajongói: mérte a lépésszámát, a lépéshosszát, a VO2 max (a vér maximális oxigénfelvétele) szintjét, és persze a pulzusát is. Ezek mind valós funkciók, a pulzusszámláló például öt ütés pontossággal adja meg az eredményt, ami a piacon általános tízhez képest nagyon pontos. A Huawei reprezentatív kutatása szerint az okosórát viselők háromnegyede hasznos társként tekint az eszközre, és a hatvan százalékuk orvoshoz is fordulna – esetleg már fordult is – az órától kapott baljós információ alapján.

Lazulás a bárban

Esetünkben ilyesmiről szó sem volt. Orvos helyett egy budai hotel rooftop bárját keresték fel együtt, hogy a Gellért-hegy és a Duna pásztázása közben megbeszéljék, milyennek is érezték az órát. Barnáék kézenfekvőnek találták, hogy az okosórák lassan átveszik a klasszikus társaik szerepét: minőségi anyaghasználattal és kifinomult dizájnnal megidézik a klasszikusokat, miközben már magukban hordozzák a mindennapjainkat támogató okosfunkciókat. Le is csekkolták kicsit a teljes HUAWEI WATCH GT sorozat óráit is, gondolván, a védjegyszerű alaptulajdonságok – a sport- és egészségfunkciók, a prémium minőség és a hosszú üzemidő – mellett találnak majd egyedi formai megoldásokat, technikai paramétereket.

Igazuk is volt ebben, de abban is kiegyeztek, hogy a HUAWEI WATCH GT3 Pro biztos választásnak tűnik: gondosan figyelmeztet, játékosan óv, okosan mér, olyan társ, amellyel könnyű tartós, talán tízezer évre szóló barátságot kötni.

Az óra forgalmazása május végén indult, megéri ránézni a HUAWEI webáruházára, mert ezért a prémium szegmensben kiváló ár-érték arányú óráért.

(Fotók: Kőrösi Tamás, Jancsi Ágota, Unsplash, Getty Images)

alvás | henry kettner | email | futás | okosóra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom