Ahogy változik az időjárás, úgy alakul át ez a pazar ház

Az óceánpartra épült rezidencia egyrészt gyönyörű, másrészt pedig nagyon okos is, ami az egészen extrém időjárásra adott válaszát illeti.

Az amerikai Olson Kundig sztárépítésziroda tervezte ezt a házat Sydney-től 35 kilométerre, a Bilgola Beach-en fantasztikus óceáni kilátással úgy, hogy a ház könnyedén alakítható legyen az időjárás szeszélyeihez. Itt ugyanis egyszerre kell megküzdeni a nagyon erős, tűző napfénnyel, a kemény szelekkel és az áradásokkal is. Ez a ház pedig mindhárom problémára válaszol.

A házat a dűnék fölé emelték betonoszlopokon, így áradás esetén a víz át tud folyni a ház alatt. Az ablakokon és a többi nyílászárón végig fekete redőnyöket szereltek fel, melyekkel erős szél esetén teljesen be lehet csukni a házat és óvni az üvegeket és magát a struktúrát; tűző napfénynél pedig szintén a lakók állítják, hogy mennyire szűrje meg a redőny a természetes fényt. Okos!

A stílusos ház egy párnak épült, akik nagy családi összejövetelekre terveztették a házat úgy, hogy egyszerre legyenek nagyvonalúak a közösségi terek, viszont a vendégszárny jól szeparált legyen a többi lakótértől.

Az építészek a tervezésnél eléggé merítettek a környezetből: a homok tónusai remekül olvadnak a tájba, az óriási üvegpaneleken át pedig szájtátósan gyönyörű az óceáni kilátás.

Természetesen egy medence sem maradhatott ki az óriási, több mint nyolcszáz négyzetméteres házból, de a nappaliból és a fürdőszobából is egészen megejtő a panoráma. Nagyon éljük!

(Fotók: Rory Gardiner)

nagy sztori | építészet | dizájn | sydney | beach

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom