Úgy gyönyörködhetsz a Pilis varázslatos színeiben, ahogy eddig talán még soha

Elbúcsúztatjuk az őszt.

"Pontos helymeghatározás szerint a Visegrádi-hegységben készültek a képek, mindenesetre a helyieknek és nekem is ez az egész a Pilis maga…" – mondja Tóth Gergely fotós, akinek Izlandot vagy a Pilist megörökítő munkáit többször bemutattuk már itt, a Roadsteren, ahogyan egyik vadregényes szardíniai kirándulását is.

"Erősen tartok tőle, hogy az idei tél igen hosszú lesz, így még ősszel sokat jártam a Pilist, és figyeltem az átalakulás csodáját. Ez az ősz is más volt, mint a többi, de ezen már meg se lepődtem: az időjárás nem nagyon volt partner, de a színeket a borús idő sem tudta elhomályosítani" – meséli a legújabb, meseszép felvételek háttértörténetét Tóth Gergely.

A képek mellett idén készített egy négyképes VR-túrát is a levegőből. Ezek nagyfelbontású – 16K-s – ,háromszázhatvan fokos panorámaképek, melyek között lehet navigálni, illetve a képeket tetszőlegesen bármilyen irányba forgatni.

"Zenét alárakva egyenesen meditatív hatású, legalábbis abban bízom, hogy így hat majd a szürke téli estéken –mondja Tóth Gergely némi használati utasítással kiegészítve. – VR-szemüveggel, vagy egyszerű Google Cardboard és telefon kombóval igazi VR-élményként is meg lehet nézni."

Tóth Gergely az elmúlt években kereskedelmi DVD/Blu-ray/Blu-ray 3D-authoringgal foglalkozott. Az authoring a filmek fizikai kiadásának teljes körű feldolgozását, utómunkáját és tartalomfejlesztését jelenti. A teljesség igénye nélkül dolgozott Tarr Béla-filmeken, a Blade Runner 2049 (3D), az Aljas Nyolcas, a Kaliforniai Álom, a Liza, a rókatündér, és a Dargay Attila-gyűjtemény hazai kiadásain. Emellett egy ideje szabadúszóként fotózással, cinematográfiával és 360 fokos vizuális megjelenítéssel is foglalkozik, amint az a weblapjáról is kiderült.

Ez is érdekelhet:

Ennél szebb környezetben aligha lehet elkortyolgatni a reggeli kávét

A Dolomitok egyik népszerű helyén járt Tóth Gergely fotós.

(Fotók: Tóth Gergely)

nagy sztori | ősz | színek | fotók | 360 fokos

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom