Ilyen fesztivál még nem volt a Hegyvidéken

Kortárs művészeti minifesztivált rendeznek VillART – Szerintünk a kultúra címmel vasárnapig a 12. kerületi Lívia-villa kortárs művészeti kiállítótérben Budapesten.

Kiállítás, színházi és zenés előadás, valamint rendhagyó irodalomóra is várja a minifesztivál látogatóit. A programsorozat célja, hogy hagyományt teremtve nyaranta a kortárs minőségi kultúra sokszínű műfaji palettáját tegye elérhetővé a hegyvidéki helyszínen.

A minifesztivál részeként látható Pinczés József festőművész Csokorból való világok című kiállítása. Hétfőn Szirtes Balázs színész a Karinthy Színház Lady Bracknell és a lazac mosolya avagy a Bunburisták című előadásával lép színpadra. Az egyszemélyes komédia Oscar Wilde sikeres és világszerte ismert színdarabjának a folytatása.

Kedden Képzelt lények címmel rendhagyó irodalomórát tart Kurta Niké és Laboda Kornél. Jorge Luis Borges Képzelt lények könyve alapján a Biblia, a görög-római és germán mitológia, az Újvilág, a keleti kultúrák, a magyar mesék, mítoszok, valamint irodalmi művek különös alakjairól lesz szó. Az előadást elsősorban a tizenéves korosztálynak ajánlják a szervezők. Kristofori Ferenc, az új operageneráció tenorja III. Béla Árpád-házi uralkodó alakját idézi meg szerdán a Bizáncból küldetett című zenés előadáson.

Csütörtökön Versutazásra hív az Andaxinház; Kalocsay Mercedes és Hajduk Károly a magyar és világirodalom válogatott szerelmes verseiből adnak elő. A Dollár Papa Gyermekei társulat A Tágra zárt szemek próbája című előadással pénteken lép a színpadra. A darab Arthur Schnitzler azonos című álomnovellájából építkezik, amelyből néhány éve Stanley Kubrick is készített filmváltozatot.

Szombaton más műfaj, más hangulat várja a közönséget: Kovácsházi István Liszt Ferenc-díjas operaénekes és tanítványai opera- és operettrészleteket adnak elő. A minifesztivál vasárnapi záróestjén, a Diogenész című monodráma lesz látható. Formanek Csaba színész, a különc filozófus alakját Weiner Sennyey Tibor darabja segítségével idézi fel.

A minifesztiválon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A rendezvénysorozat a Petőfi Irodalmi Múzeum és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Köszönjük, Magyarország! programjának támogatásával valósul meg.

Ez is érdekelhet:

Nagyot szól még a művészet augusztus utolsó hétvégéjén Szentendrén

Nyitott műtermek, séták, koncertek és filmvetítés.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash, Pixabay – illusztrációk)

előadás | budapest | program | ajánló | színház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom