Jövőre lesz hat nap, amikor Amerika összes nemzeti parkja ingyen látogatható

A nemzeti parkok az Egyesült Államok legfontosabb és legnépszerűbb látnivalói közé tartoznak, évente néhány alkalommal rendre ajándékkal kedveskednek.

Ez pedig nem más, mint az ingyenes belépés lehetősége:

2021-ben hat napot jelöltek ki, amikor belépődíj nélkül látogathatóak a parkok.

A terebélyes országban összesen négyszázhuszonhárom nemzeti park található, melyek közül nagyjából minden harmadikban kell belépőt fizetni, általában öt és harmincöt dollár között. Mintegy háromszáz park egész évben díjmentesen bebarangolható.

Margaret Everson, nemzeti parkok szövetségének megbízott igazgatója elmondta, az ingyenes napok mindegyike egy-egy jelentős ünnephez vagy megemlékezéshez kapcsolódik, a parkok pedig lehetőséget kínálnak az embereknek kijutni a természetbe. Reméli, ezek a napok mindenkit arra ösztönöznek, hogy eltöltsenek némi időt a szabadban.

2021-ben az alábbi napokon lehet díjmentesen felkeresni az USA nemzeti parkjait:

  • január 18.
  • április 17.
  • augusztus 4.
  • augusztus 25.
  • szeptember 25
  • november 11.

Ez is érdekelhet:

Ilyen egyszerűen még nem lehetett bebarangolni Amerika nemzeti parkjait

Öt olyan nemzeti parkot ajánlunk, melyet bejárhatóak online. 

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Unsplash)

nemzeti park | ingyenes | usa | 2021 | hat nap

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom