A magyaroknak súlyos ezresekbe, a spanyoloknak ősztől semmibe sem kerül – Mi az?

Míg több országban tétováznak és késlekednek a megélhetési válság kezelését célzó intézkedésekkel, addig Spanyolország előrerohan. Miután már országszerte felére csökkentette a tömegközlekedés költségeit, az áfát és az üzemanyag adóját, a spanyol kormány most ingyenessé teszi a rövid és középtávú vonatközlekedés nagy részét.

A programot a napokban jelentette be Pedro Sánchez miniszterelnök, aki elmondta, hogy a Renfe nemzeti vasúttársaság által üzemeltetett valamennyi Cercanías (ingázó vonat), Rodalies (katalóniai ingázó járatok) és Media Distancia (középtávú regionális vonalak,

amelyek 300 kilométernél rövidebb utat tesznek meg) járat 2022. szeptember 1-jétől december 31-ig ingyenes lesz.

A Spanyolországba látogatók számára a Cercanías és a Rodalies vonatok díjmentes igénybe vételével könnyebb lesz eljutniuk a városok külső részeire. Az igazán izgalmasak azonban az Media Distancia vonatok: végig lehet majd utazni Barcelona és Sevilla vagy Madrid és Bilbao között, és közben felfedezni néhány alulértékelt spanyol regionális fővárost, ráadásul mindezt teljesen ingyen. Érdemes megjegyezni, hogy a száz százalékos kedvezmény a több útra szóló jegyekre vonatkozik, az egyszeri jegyek nem számítanak bele.

A Renfe járatain bevezetett új program kiegészíti azt a határozatot, mely szerint a spanyol kormány harminc-ötven százalékos kedvezményt biztosít az összes tömegközlekedési eszközön, beleértve a metrókat, buszokat és villamosokat is. Az árcsökkentések célja, hogy lenyomják az infláció és az ukrajnai háború spanyol fogyasztókra gyakorolt hatását.

Mindez tehát azt jelenti, hogy szeptembertől Spanyolországban utazni kivételesen olcsónak ígérkezik.

Erre a Cádiz tartományban fekvő városra pillantva elsőre az az apokaliptikus gondolatunk támad, hogy a településbe becsapott egy hatalmas meteor, de az ott lakók folytatták addigi életüket, mintha mi sem történt volna.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

vonatozás | spanyolország | utazás | közelekdés | szeptember

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom