Fizetnek azért, hogy három hónapig ne görgesd az Instagramot

Érthető módon az elmúlt évben megváltozott világ és a kényszerű otthonmaradás gyakorlatilag mindenkinél felrobbanotta a telefon képernyőidejét mutató statisztikákat. Nem hibáztatunk ezért senkit, hiszen minden szempontból furcsa időszakon vagyunk túl (?), az Instagram görgetése pedig az egyik olyan elfoglaltság, ami képes elterelni a gondolatokat, és ki tud zökkenteni legalább néhány pillanatra. Egy cég azonban mégis más irányt ajánl: fizet azért, ha az Instagram megnyitása helyett egy edukációs applikációt választunk, és tanulásra szánjuk az időnket képnézegetés helyett.

Az oktatási platformként ismert HowNow az elmúlt hónapokban ezer felnőtt felhasználó adatait vizsgálta meg az Egyesült Királyságban a telefonjuk képernyőidejével kapcsolatban.

A felmérésből kiderült, hogy egy átlagos felnőtt naponta ötvennyolc percet tölt a képmegosztó közösségi oldalon.

Annak érdekében, hogy az Instán eltöltött hosszú perceket valami potenciálisan hasznosabbra cseréljék, a társaság három főt keres, akik a Study Contractors program keretében az Instagramra szánt óráikat egy általuk választott készség elsajátítására fordítják.

A három kiválasztott mindezért még pénzt is kap: három hónapon keresztül havi 692 dollárt (kb. 207 ezer forintot).

"Amikor több mint egy évvel ezelőtt bejelentették az Egyesült Királyság első lezárását, elkerülhetetlennek tűnt, hogy a kütyüjeink felé forduljunk. Ezáltal alaposan megugrott a telefonunkon mért képernyőidőnk, amiben bizonyos értelemben az Instagram volt az egyik legnagyobb bűnös. A korlátozások enyhülésével viszont most már itt az ideje, hogy az energiánkat valami produktívabbra összpontosítsuk – mondta Nelson Sivalingam, a HowNow társalapító-vezérigazgatója. – A HowNow-nál mindig is az volt a célunk, hogy vonzóbbá tegyük a munkahelyi edukációt. Hiába releváns azonban egy új képesség elsajátítása, ha nem szakítunk rá elég időt. Azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a közösségi média ebből a szempontból igazi időparazitának mondható. Sokat hallani a tízezer órás elméletről (mely szerint, ha bármivel eltöltünk ennyi időt, akkor profik leszünk benne), de mi szeretnénk ezt igazából is megmérettetni, és kideríteni, mennyire lesz valaki jártas egy új hobbiban, ha csak három hónapra hagyja abba a görgetést."

A győztesek maguk választhatják meg az új skilljüket (legyen az mondjuk horgolás, vagy egy idegen nyelv elsajátítása), feltéve, ha nem olyanba kezdenek bele, amivel korábban már próbálkoztak. A HowNow biztosítja a tanuláshoz szükséges forrásokat és eszközöket.

A kiválasztottaknak heti jelentéseket kell készíteniük a tapasztalataikról, és persze arról is rendszeresen be kell számolniuk, hogyan haladnak. A három hónap leteltével pedig bemutatják, mit tanultak a napi ötvennyolc perc instázás helyett. Jelentkezni itt lehet május 7-ig.

Rengeteg cikk és podcast született már arról, hogyan éljük túl a járványhelyzet okozta állapot, amely nem csupán a mindennapi életünket borította fel, de a mentális egészségünknek sem volt barátja. Sokan nemcsak olvastak a motivációvesztésről, apátiáról, szorongásról, de testközelből, saját bőrükön tapasztalhatták meg azokat. Farkas Flóra transzformatív coach írásából kiderül, hogyan győzhetjük le a koronavírus okozta apátiát.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

cég | instagram | közösségi média | szünet | digitális detox

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom