A legszebb norvég fjordon nyílik látványos étterem

Az Iris minden szempontból egyedülálló étterem lesz. A 2023 tavaszának végén megnyíló luxusétterem a norvég Hardangerfjordon úszik egy lebegő gömbben.

Az igazán különleges étterem élén Anika Madsen dán séf áll, aki az óceáni alapanyagok felfedezése iránti szenvedélyéről és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről ismert. Egészen a közelmúltig a koppenhágai Fasangården étterem főszakácsa volt.

Az étterem egy élményközpontban, a Salmon Eye-ben fog működni, amely 2022-ben nyílt meg, figyelmének középpontjába a fenntartható tengeri élővilág került. A szerkezetét egy ezüstös színű, gömbszerű kupola alkotja, amely látszólag a Hardangerfjord vizének közepén lebeg, miközben lenyűgöző hegyek és gleccserek veszik körül.

Az Iris étlapján nem meglepő módon a tengerből származó alapanyagok dominálnak. Kifejezetten hangsúlyos szerepet kap a fogásokban és az ételek elkészítésének módjában a fenntarthatóságra való törekvés, és a világ élelmezési problémáira adható jó válaszok is megjelennek.

A norvég fjordok lenyűgöző látványt nyújtanak, a világ egyik legszebbjéről pedig hihetetlen timelapse videó is készült. Norvégiában ráadásul remekbeszabott szálláshelyek is találhatók, innen és innen például pazar kilátás nyílik a csodás fjordokra.

(Forrás: Finedining Lovers, fotók: Iris)

étel | gasztronómia | étterem | fenntarthatóság | norvégia | fjord

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom