Ennek a görög hotelnek az ablakából néznénk, ahogy a nap megfesti az ég alját

Hófehérre meszelt házak, égszínkék ablakok, kiváló éttermek és borok – Szantorini Görögország kvintesszenciáját jelenti. A vulkáni íven elterülő mágikus sziget nem véletlenül tartozik a világ leghíresebbjei közé. Ebbe a lenyűgöző környezetbe olvad bele a Hotel Istoria, a Szantorini-függők Instagram-kompatibilis butikhotelje.

Bár a pazar miliőben fekvő szálloda vonalait az athéni székhelyű Interior Design Laboratoriumnak köszönhetjük, az épület abszolút a szantorini tradíciókra reflektál: látványos kombinációja a hagyományos és a kortárs építészetnek.

Sokáig elhagyatott épületként tengette tengerparti mindennapjait a szálloda elődje.

A renoválás során az építészek igyekeztek megőrizni a ház eleganciáját, és a korábbi tulajdonos lovainak istállóit is meghagyták – utóbbiakat persze jelentősen átalakították.

A lakosztályok negyven-ötven négyzetméteresek, mindegyikhez tartozik egy king size méretű ágy és egy lenyűgöző égei-tengeri kilátással hívogató terasz. Az Istoria királyi lakosztályának a deluxe számít, amely a fentiek mellett privát medencével és jacuzzival akasztja ki az itt amúgy is folyton billegő ellenállhatatlansági barométert.

Összesen tizenkét szobát rejt a butikhotel, melyek mindegyikében gondosan megválasztott fából, kézzel készült bútorokat találunk.

Kicsit olyan érzése támad a vendégnek, ha lepihen valamelyik szobában, mintha nem egy klasszikus szállodában, hanem egy kastélyban készülődne az estére.

Az enteriőrt a népi hagyományokhoz illően vastag szerkezetű falak, boltíves szobák, famennyezet, tekintélyes kőoszlopok és íves ajtók jellemzik, de természetesen találkozhatunk mozaik csempékkel és fagerendákkal is, ahogy egy igazi görög épületben szokás.

Tartozik egy étterem is az Istoriához: Alekszandrosz Cionitisznek hívják a séfet, aki a modern mediterrán konyhára esküszik, és előszeretettel szemezget a szálloda organikus kertjében termő alapanyagokból. Az itteni gyógynövényeket egyébként a wellness-szolgáltatásként igénybe vehető kényeztető-frissítő kezelésekhez is felhasználják.

Masszív falaival kívülről nézve kissé durvának hat az épület, pedig inkább a hitelesség és az időtlenség az, ami eszünkbe juthat róla, mert mintha azt a benyomást keltené, hogy valójában mindig is itt állt.

A Hotel Istoria ideális választás azoknak, akik innen indulva stílusosan szeretnék megismerni a sziget szépségeit.

Ez is érdekelhet:

Szinte átúszhatunk egyik lakosztályból a másikba ebben a görög hotelben

Számos érdekességet rejt az épület, melyek közül az éttermek és a lakosztályok összekötésében fontos szerepet játszó kisebb tavak a legizgalmasabbak.

(Fotók: Interior Design Laboratorium)

dizájn | szantorini | sziget | görögország | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom