Több mint kétszeresére nőtt az Isztambulba érkező turisták száma az egy évvel ezelőttihez képest.
A török metropolisz régóta vonzónak számít nemzetközi körökben, leginkább kultúrája, művészete és történelme okán. A világjárványt megelőzően viszont ugrásszerűen megnőtt azon külföldiek száma, akik vásárlás és egészségturizmus céljából érkeztek.
2020-ban még masszív visszaesést lehetett tapasztalni, a külföldi látogatók száma most viszont jóval magasabb, mint a pandémia előtt volt.
Hivatalos adatok szerint az Európából és az Egyesült Államokból Isztambulba érkező turisták száma júniusban közel 115 százalékkal, 1,47 millióra emelkedett. Ez több mint kétszerese a tavaly júniusi mintegy 680 ezernek.
Júniusban a német turisták álltak az érkezők listájának élén 126,507 fővel, őket követte 117,169 oroszországi, 99,115 iráni, 96,604 amerikai és 59,901 brit.
Érdekesség, hogy az isztambuli turistaforgalom egyik fő mozgatórugója egy szépészeti beavatkozás, konkrétan a hajbeültetés, ami miatt évente több mint 250 ezren utaznak el Isztambulba.
Mindez azt jelenti, hogy a World Travel & Tourism Council jelentése szerint Törökország lesz a negyedik legnépszerűbb európai úti cél idén nyáron, az ország idegenforgalmi bevételei 2022 második negyedévében pedig csaknem megháromszorozódtak.
Törökország felfedezése a gasztronómiánál kezdődik. Az ország konyháját a klasszikus fogások, a fűszeres húsok és a mártogatósok jellemzik. Összeállításunkban csupa olyan ételeket mutatunk, amik kihagyhatatlannak számítanak egy török nyaralás során.
(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unsplash)
hajbeültetés | turizmus | idegenforgalom | növekedés | törökország | utazás
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!