Az elmúlt néhány évben szabályos kultusza alakult ki a kézműves sajtoknak, melyek rajongói a fél várost képesek bejárni azért, hogy a legjobb minőségű termékekhez juthassanak hozzá. Összeállításunkban három fővárosi sajtlelőhelyet mutatunk be, ahol olyan széles választékkal találkozhatunk, hogy garantáltan sajtkülönlegességekkel megrakott textilszatyorral térünk ki onnan.
Zsendice
A Hold utcai piacon található Zsendice célja, hogy bebizonyítsa: a jó sajtokért nem kell Franciaországig menni, hiszen a Bükki Sajt termékei is felveszik a versenyt a nemzetközi kínálattal.
Ettől függetlenül a legjobb külföldi termékek is megtalálhatók kínálatukban, egy igazán színes kóstolótálat tudunk összeválogatni szakértői segítséggel.
Chez Sennerei
A Máriaremetei úton található kisboltban kifejezetten rétiszéna-tejből, azaz Heumilchből készült sajtokat árusítanak, amelyek esszenciálisan jelenítik meg mindazt, amit a tejtermelés legősibb, fenntartható formája jelent.
A kínálatban számos szezonális termék kapható, időről időre érdemes benézni az újdonságokra vadászva.
Abszolút aktualitás jelenleg a diós sajt, amelyben a dió édes, gyümölcsös, kicsit fanyar íze tökéletes harmóniába lép a több hónapig érlelt sajttal.
Ínyencbutik
A Lehel csarnokban található Ínyencbutik közel húsz éve szolgálja ki a nemzetközi sajtimádókat. Kínálatában tradicionális import termékek jelennek meg, közülük messze kiemelkednek a francia, holland és német sajtkülönlegességek.
Hetente változó kínálattal várják a vásárlókat, a legújabb kuriózumok között dióval rétegezett sajttorta és Fourm D'Ambert kéksajt is megtalálható.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: az üzletek Facebook-oldala)
budapest | gasztronómia | sajtválogatás | francia | nemzetközi | sajt
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!