A Reykjavik Edition elegáns fürdőjében aperitif stílusú koktélokat szolgálnak fel, amelyeket a termálfürdőben is elfogyaszthatnak a vendégek.
Azt mondják, hogy Reykjavikban az a szép, hogy nagyon közel van Izlandhoz. Ez a pimasz mondás egyértelműen arra utal, hogy a fővárost a turisták csupán ugródeszkaként használják, hogy felfedezzék a szigetország varázslatos tájait. Nem véletlenül tartják az "Arany Kör" kiindulópontjának és céljának: a legnépszerűbb autós útvonalak az ország három kiemelkedő természeti csodáját kötik össze:
a Þingvellir Nemzeti Parkot, a Geysirt és a Gullfoss vízesést.
A fővárosban is érdemes azonban elmerülni az izlandi kultúrában, hiszen olyan különlegességeket rejt, mint a Reykjavik Edition,
a város első és egyetlen luxusszállodája,
amely kétszázötvenhárom vendégszobával és egy egészen zseniális fürdővel várja a vendégeket. A fürdő falait vörösfenyő és fehér márvány borítja, a padlónál bazaltkő fekszik.
Ami miatt azonban igazán figyelemre méltó, az a bárja, ahol napközben egészséges turmixokat, este pedig olyan koktélokat szolgálnak fel, amelyeket a termálfürdőben való elfogyasztásra terveztek. Ezekkel együtt pedig kihagyhatatlan a hely sörkínálata is: a szálloda saját söre mellett gluténmentes izlandi lager és alkoholmentes búzasör is kóstolható.
Nincs uborkás víz, van pihentető sörözés észak-európai stílusban.
Az úgynevezett "sörfürdő" hihetetlenül népszerű a helyiek és a turisták körében, nem véletlenül özönlenek tömegek a a híres Blue Lagoon geotermikus gyógyfürdő vízi bárjába is.
A szálloda Michelin-csillagos éttermében a modern izlandi konyha remekeit készítik, amelyek elsősorban a hiperlokális tenger gyümölcsein és a szabad tűzön sült vadhúsokon alapul.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Nikolas Koenig)
sör | rejkjavik | koktél | izland | sörfürdő
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!