Jéghegy ihlette, feje tetejére fordított toronyháza is már Tel-Avivnak

Középen kiszélesedő, vagy ha úgy jobban tetszik, feje tetejére állított tornyot alkotott Tel-Avivban az ismert brit-izraeli tervező-építész, Ron Arad.

A város központjának Nahalat Yitsak negyedében álló épületet Arad állítása szerint egy jéghegy ihlette. Azért húzták fel így, hogy minél kisebb felületen érintkezzen a talajjal (így csupán három lábon áll), és hogy egy parkot hozzanak létre a városban, annak ellenére, hogy alig-alig volt rá hely.

Az 1,8 hektáron elterülő ToHa irodaprojekt a helyi illetőségű Avner Yasharral együtt valósult meg.

Maga a fordított perspektívájú, felfelé szélesedő toronyház huszonkilenc emeletes, és összesen kétszázezer négyzetmétert foglal el Tel-Aviv centrumában.

Több mint 28 ezer négyzetmétert egy bizonyos Dekton-felülettel vontak be: a homlokzatokon, a mennyezeten, a padlón, a lifteken, és belső falakon is jócskán találni belőle. A spanyolországi Cosentinóban gyártott darabokról azt érdemes tudni, hogy tízezer különféle formában állították elő és vágták meg, mielőtt Izraelbe érkezett.

A tervezésnél az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy az épület tökéletesen passzoljon a környezetébe, másrészt igyekezzen a lehető legtöbb természetes fényt biztosítani az irodai dolgozóknak.

Apropó irodák: a hetedik emelettől kezdődően alakítottak ki ilyen típusú, tesreszabható munkahelyeket, ezen kívül lobbiként használható hatalmas átriumot, kereskedelmi egységeket, éttermeket és egy közösségi térként elképzelt nyitott udvart is találni a komplexumban.

Odafent pedig természetesen egy kilátó is helyet kapott, hogy lehessen gyönyörködni kicsit Tel-Aviv megkapó panorámájában.

Ez is érdekelhet:

Most már a fejjel lefelé fordított ház sem hiányzik New Yorkból

Szándékosan merész dizájnnal megálmodott épületet akartak, ami évek múltán ikonikus státuszba léphet.

(Fotók: Dezeen)

iroda | itodaház | ron arad | jéghegy | új

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom