Jövő nyáron mindenki eldöntheti Budapesten Banksyről, hogy zseni-e vagy vandál

Budapestre jönnek napjaink legismertebb graffitművészének csípős, elgondolkodtató alkotásai.

2020. augusztustól egészen decemberig Budapesten látható a Banksy: Zseni vagy vandál? című tárlat, amely az ikonikus és titokzatos művész első nagyszabású bemutatója lesz Magyarországon.

A rivaldafényt kerülő bristoli Banksy úgy reformálta meg a kortárs művészetet, hogy valódi kilétét még mindig homály fedi.

A Banksy: Zseni vagy vandál? kiállítás végigvezet az elmúlt évek egyik legbefolyásosabb alkotójának vitatott művészeti világában, mindezt különböző tematikus helyszíneken, több mint hetven alkotással, eredeti darabokkal, szobrokkal, művészeti installációkkal, videókkal és képekkel.

A kiállítás elsöprő sikert aratott már Moszkvában, Szentpéterváron és Madridban, ahol több mint hatszázezren tekintették meg. A 2020. augusztus 1-től december végéig látható tárlatról egyelőre a Facebook-eseményből lehet bővebben tájékozódni.

Banksy legmagasabb áron eladott művének címe Devolved Parliament, amely nemrég kelt el a híres Sotheby’s aukciósház árverésén. A 4x2,5 méteres alkotás az arctalan művész legnagyobb képe, vásárlójának kilétét pedig nem hozták nyilvánosságra. Azt viszont igen, hogy összesen tizen licitáltak rá, és tizenkét perc alatt új gazdára talált. A kép a parlamentben ülő majmokat ábrázol, reagálván ezzel a politika, jelesen a brit politika jelenlegi helyzetére, akár a Brexit témára is.

Ez is érdekelhet:

Izgalmas műveletek kezdődnek Kaposváron

Az egyik legizgalmasabb kortárs művész munkáiból nyílik kiállítás Kaposváron.

(Fotók: Getty Images)

kiállítás | graffiti | programajánló | első | művész

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom