Véletlenszerű Covid-tesztre és akár karanténra is számíthatsz, ha ide utazol

Miközben a világ országai enyhítik a Coviddal kapcsolatos beutazási korlátozásaikat, Kanada éppen az ellenkező irányba indult el.

Az ország négy vezető repülőterére – Vancouver, Calgary, Montreal és Toronto – érkező utasokat a leszállás  után ugyanis szúrópróbaszerűen tesztelhetik Covidra. Amennyiben valakinek pozitív lesz a tesztje, tíz napos kötelező szállodai karanténnal számolhat.

A látogatóknak teljes körű oltással kell rendelkezniük, amit a Kanadába történő belépésük előtt igazolniuk kell. A határátlépést követően a papírok egyeztetése után tizenöt perccel e-mailben értesítik a véletlenszerűen kiválasztottakat, hogy Covid-teszten van jelenésük.

Az ingyenes vizsgálatot az érkezés napján vagy a következő napon kell elvégezni. Amíg az eredményre várnak – ami akár négy napig is eltarthat –, a "tesztalanyok" szabadon mehetnek, ahová csak akarnak.

Amennyiben a teszt pozitív, a látogatónak az eredménytől számított tíz napig karanténba kell vonulnia. Míg a hazatérő kanadaiak várhatóan otthon töltik ezt le, addig a külföldieket valószínűleg szállodában helyezik el. Fizetniük nem kell érte és napi háromszori étkezést is kapnak.

A légitársaságokat képviselő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) élesen bírálta a lépést, mondván: "Miközben világszerte a kormányok enyhítik a korlátozásokat, a kanadai közben visszaállítja azokat". A tíz napos izolációs időszak pedig "kétszer olyan hosszú, mint a kanadai tartományi vagy területi egészségügyi hatóságok által ajánlott átlagos periódus".

A "másik oldal" szerint továbbra is szükség van a határon végzett vizsgálatokra, mert így tudják nyomon követni a Covid-19 és az új, aggodalomra okot adó változatok behozatalát.

Létezik amúgy egy kiskapu: megúszható a szállodai karantén, ha valaki Halifaxba vagy Quebec City-be érkezik, ahol az irányelv nem érvényes.

Eközben augusztustól pozitív Covid-teszttel nem kell karanténban maradni, elég a maszk Ausztriában.

(Forrás: Independent, fotók:  Unsplash, Getty Images)

szálloda | karantén | kanada | véletlenszerű | teszt

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom