Könnyen lehet, hogy idén sem lesz olyan a karácsony Németországban, mint mondjuk két éve

Fennáll a veszélye, hogy tavalyhoz hasonlóan idén is elmaradnak a közkedvelt adventi vásárok Németországban.

Jelentősen megugrott ugyanis a Covid-fertőzések száma; a járvány kezdete óta először fordult elő, hogy egy nap alatt több mint 50 ezer új esetet regisztráltak. Az országban egyébként Európát tekintve a harmadik legalacsonyabb az átoltottsági arány, a lakosság hatvanhét százaléka kapott vakcinát.

Németország legtöbb karácsonyi vásárának – melyek sokat segítenének a tavalyi turisztikai visszaesés után a gazdaság fellendítésében – már a jövő héten meg kellene nyitniuk, a helyi hatóságoknak azonban a vírus terjedése miatt át kell gondolniuk a következő lépéseket.

A berlini Charlottenburg Palotánál tartandó vásár szervezői például elsőként mondták le a 2021-es rendezvényt, mert nem kaptak egyértelmű útmutatást a biztonságos feltételeket illetően.

Más ismertebb vásárok, mint például a müncheni Marienplatzon vagy a kölni dómnál tartandó ünnepi eseménysorozat szervezői viszont gőzerővel készülnek a november 22-ei nyitásra.

Szászország miniszterelnöke, Michael Kretschmer korábban a vásárok bezárására szólított fel, mondván: „Miközben a karácsonyi vásárban álldogálunk, forralt bort iszogatva, addig a kórházak tele vannak, és az utolsó forrásokért is küzdenek”.

Ezek a megjegyzések éles kritikát váltottak ki a piacok üzemeltetői körében, akik hetekkel ezelőtt kaptak zöld lámpát a megrendezésre, és a nyitási engedély alapján kötöttek vállalkozói szerződéseket. Ha mégsem tarthatják meg a vásárokat, akár csődbe is mehetnek.

A Városok és Önkormányzatok Szövetsége bejelentette, hogy a karácsonyi vásárokon a „2G”-nek nevezett szabályokat szorgalmazná – azaz csak olyanok látogathatják a piacokat, akik be vannak oltva, vagy nemrég gyógyultak fel a koronavírusból. Számos adventi vásár szervezői már korábban is bevezették a távolságtartást célzó intézkedéseket, kontrollálták a belépésre jogosultak számát, mások pedig védettségi kártyát kértek.

Eközben itthon megrendezi a Fővárosi Önkormányzat a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt. melynek területét körbekerítik, és a bejáratoknál ellenőrizni fogják a védettségi igazolvány meglétét.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Pixabay)

koronavírus | adventi | karácsony | veszély | elmaradhat

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom