Kávébajnokságok és az ország legnagyobb ginkoktélja vár hétvégén a Millenárison

Idén február utolsó hétvégéjén érkezik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a tizennegyedik KávéBár Bazár, melynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont. A belépőjegy megvásárlásával korlátlanul lehet kóstolgatni a közel ötven kiállító termékeiből. Idén számos program-újdonsággal készülnek a szervezők az exkluzív Tasting Table-kóstolóktól kezdve a pingpongversenyen át a KávéBár-kvízdélutánig. A belépőjegy árába szokás szerint korlátlan kóstolások tartoznak nemcsak kávékból, hanem a bárvilág izgalmas kínálatából is.

Minden eddiginél több kiállító érkezik az idei KávéBár Bazárra, melynek idén is a Millenáris B csarnoka ad otthont. Úgy tűnik, a jelenlegi gazdasági környezetben is erősödik a különleges kávék hazai piaca, de az első számú hazai kávéfesztiválon nemcsak kispörkölők, hanem jól ismert kereskedelmi márkák is részt vesznek. Február utolsó hétvégéjén a szakma és a kávérajongók megismerkedhetnek a legújabb gépekkel, kávés eszközökkel, és a kávépörkölők legfrissebb újdonságaival a világ legjobb termőterületeiről.

Tovább erősödik a prémium italok seregszemléje is a rendezvényen, ahol számos kísérőeseménnyel, köztük ingyenes vezetett kóstolókkal, extra limitált létszámú exkluzív kóstolóprogramokkal, versenyekkel és szórakoztató programokkal készülnek a szervezők.

Tasting Table, pingpongbajnokság és kvíz a Bazáron

A hagyományoknak megfelelően szakmai bajnokságok színesítik a hétvégét. Két napon keresztül zajlik a KávéBár AeroPress bajnokság, melynek nyertesét a júniusi, koppenhágai World of Coffee expóra utaztatják a szervezők. Izgalmasnak ígérkezik a pénzdíjas Alproccino Latte Art verseny az Alpróval közös szervezésben, ahol színes kávéhabokat és gerilla-öntéseket is láthatunk – garantáltan nem kávéscsészében!

Újdonságnak számít a szuper-exkluzív Tasting Table, ahol kiegészítő jegy vásárlásával vehetnek részt a vendégek tizenkét fős kóstolóprogramokon.

Ultrafriss kávészüret Costa Ricából, Geisha és Pink Bourbon „luxuskávék”, 20+ éves rumok, japán whiskyk, artizán tonikok, osztriga-gin-vermut trió, bean to bar csokoládék – néhány tétel az ínyenceknek szerveződő kóstolóasztalról.

Az idei rendezvény bárfókuszában a vermut áll, számos programban kerül elő az újrafelfedezett vermut spanyol, olasz és magyar verziója is. Vasárnap délután KávéBár-kvíz zárja a programot, ahol a látogatók nyereményekért tehetik próbára tudásukat kávébár-témában.

– A vermut – és főleg a száraz verziók – egy ideje ismét nagyon divatos lett, a nemzetközi trendek és a bárvilág irányvonalai is ezt mutatják. Manapság mindenki imádja a Negronit, a Martinit, de a vermutok önmagukban, vagy tonikkal, szódával felhúzva is egyre népszerűbbek, a klasszikus és az új márkák egyaránt, erre reflektálunk mi is a rendezvényen – árulta el Szuna Noémi szervező, miért kerül a vermut számos kóstolóprogramba a kávék mellett.

Készül az ország legnagyobb Ramos Gin Fizz koktélja

A kiállítók közül többen is szerveznek saját bajnokságokat. Az egyik leglátványosabb program A méret a lényeg – Ramos Gin Fizz Bajnokság a Warehouse Collective szervezésében. Itt az a cél, hogy elkészüljön az ország legnagyobb prohibition-stílusú koktélja, melynek persze az íze is, nemcsak a mérete lényeges. Hasonlóan kreatív eseményre készül az Oatly, akik pingpongbajnokságot szerveznek a zabtejes dobozaik mellé felállított pingpong sarokban.

A KávéBár Bazáron számos olasz gyártó mutat be vendéglátóipari és háztartási kávégépeket is. Olasz kávék és kávékoktélok, sőt, a patinás abruzzói Pasetti borászatnak köszönhetően olasz borok, mellé pedig antipasti kísérőfalatok is lesznek a rendezvényen, melyek közül számos termékek ingyenesen kóstolható. A bulihangulatról mindkét nap DJ gondoskodik, szaxofonkísérettel fűszerezve a pezsgő(s) kóstolókat.

Repohár és szakmai programok a fenntarthatóság jegyében

Idén is világ legjobb termőterületeiről érkező különleges kávékból készülnek az eszpresszók, filterkávék és különféle tejes italok. Annak érdekében, hogy minél kevesebb szemetet termeljen a rendezvény, a Cup Revolution repoharait kapják meg a rendezvény idejére érkezéskor a vendégek, melyet a standjuknál cserélgethetnek a kiállítás ideje alatt.

A BWT gondoskodik a kávé melletti hidratálásról, a fenntarthatóság pedig a szakmai kerekasztalokban is kiemelt téma lesz, akárcsak az piaci árstratégiák és a piaci trendek. Természetesen nemcsak kóstolni, hanem vásárolni lehet a standoknál, érkeznek otthoni eszközök, és rengeteg csomagolt kávékülönlegesség a kávés nagybevásárláshoz.

A nagyközönség és a szakma számára egyaránt izgalmas hétvégi esemény 10:00-19:00 óra között tart nyitva mindkét napon, az indusztriális csarnok tereit egész hétvégén betölti majd a kávéillat.

Az esemény karszalagjával lehet ingyenesen kóstolgatni a standoknál, és ki-be járni a csarnok területéről. A belépő elővételben is megvásárolható, a kiegészítő Tasting Table-jegyek pedig a napijegy megvásárlásával együtt érvényesek. A szervezők elmondása szerint a KávéBár-világ legizgalmasabb ínyencségei várnak teljes hétvégén át, csupán két koktél áráért az ország legnagyobb kávébárjában, Buda kedvenc rendezvényhelyszínén.

szakmai | budapest | millenáris | kóstoló | előadás

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram