Néha egy véletlenszerű TikTok-videó kell ahhoz, hogy ilyen kérdéseket feltegyünk.
Ebben az esetben egy Amanda Rollins nevű, Párizsban élő amerikai influenszer a ludas, aki hamar felkapottá vált videójában elmagyarázta, hogy a franciák – szerinte – nagyon furcsa dolgot tesznek: vajat kennek a szendvicsükre.
"Amit ők csinálnak, az olyan, mint egy klasszikus szendvics: sonka, sajt és vaj. Szó szerint, csak kenik rá – nincs majonéz, nincs mustár, csak vaj" – mondja a videóban. Sokan ezt "undorítónak" tarthatják, szerinte valójában nagyon finom.
Az amerikai követők jelentős része kinevette Rollinst ezért az elemzésért,
holott rávilágított arra a kevéssé ismert tényre, hogy az amerikaiak nem értik, hogy vajat is lehet ám kenni a szendvicsre, nem csak majonézt.
De miért is nem népszerűek a vajas szendvicsek az Egyesült Államokban?
A magyarázat ott keresendő, hogy a csokoládéhoz hasonlóan az amerikai vaj nagy része is a lazább szabályozás miatt nem megfelelő minőségű; az európai vajnak magasabb vajzsírszázalékot kell tartalmaznia, mint az amerikainak, ezek a plusz százalékok pedig rengeteg ízt adnak hozzá.
Az amerikai vajat javarészt főzéshez és sütéshez készítik, és hacsak a fogyasztók nem járnak utána egy jobb minőségűnek, alapból nem sokat ad hozzá egy szendvicshez.
Bár a rizs elkészítése rendkívül egyszerűnek tűnik, milliónyi buktatója van. Könnyedén gumiszerűvé válhat, zabkása állaga lehet. Ha azonban tökéletes textúrát szeretnénk elérni, érdemes kipróbálni egy pofon egyszerű konyhai praktikát.
(Forrás: The Guardian, fotók: Getty Images)
kenyér | vaj | konyha | szendvics
Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek
Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú
Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!