Két hét múlva már étterembe is be lehet ülni Ausztriában

A következő hónaptól sokkal lazább lesz az élet a szomszédban.

Az osztrákok még elsők között enyhítettek a korlátozásokon, a gazdaság fokozatos újraindításának eredményeként például a húsvéti ünnepek után már a négyszáz négyzetméternél kisebb alapterületű üzletek újra fogadhattak vásárlókat.

Április utolsó napján pedig vége lesz a kijárási korlátozásoknak.

Bizonyos szabályok betartása mellett újra szabadon lehet mozogni, de az embereknek tartaniuk kell a megfelelő távolságot egymástól, a gyülekezést pedig tíz főben maximalizálják – jelentette be Rudolf Anschüber egészségügyi miniszter.

Az enyhítés üteme május 1-től felgyorsul: nyitnak a fodrászatok és a kozmetikai szalonok, május 15-től pedig az éttermek is, szájmaszk viselésével és a másfél méteres távolság betartásával. Május közepén megnyitják a templomokat, a zsinagógákat és a mecseteket.

Az éttermek reggel hattól este tizenegyig tarthatnak nyitva, egy asztalnál maximum négyen foglalhatnak helyet (plusz a gyerekek). Az asztalokat egymástól egyméteres távolságba kell elhelyezni, a foglalást minden esetben előre kell jelezni. A vendégekkel kapcsolatba lépő éttermi dolgozóknak kötelező lesz az arc és az orr eltakarása, a többi alkalmazottnak nem.

Május 30-tól a szálláshelyek, a látnivalók, és a kirándulóhelyek is kinyithatnak, a szabadtéri állatkertek május 15-től fogadhatnak látogatókat az egyméteres távolság betartatása mellett – olvasható a Der Standard-ban.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotók: Unsplash)

múzeum | korlátozás | ausztria | látnivalók | étterem

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom