Kiderült, hol vannak a világ legszebb házai

Szinte mindegyiket az európai kontinensen kell keresni.

Az ingatlanokkal foglalkozó Homedit.com közel ötezer ember megkérdezésével próbált választ adni arra a kérdésre, vajon melyik város tudhatja magáénak a legszebb lakóházakat a világon. Valamelyest leszűkítve a kört, a megkérdezettek húsz különböző nagyváros otthonaiból válogathattak.

A győztes végül a máltai Birgu lett,

a válaszadók hetvenkilenc százaléka tette első helyre a középkorig visszanyúló történettel rendelkező kisváros szép házait.

Az alig háromezer fős település Málta Három Városának egyike. Legismertebb látnivalója a bizonytalan építési idejű S. Angelo erőd, amelyből csodás kilátás nyílik Vallettára és a Nagy Kikötő szinte minden részére.

Kicsivel lemaradva másodikként zárt a meseszerű, mézszínű kőházairól ismert angliai Bibury, melyet a megkérdezettek hetvenhat százaléka tartott a képzeletbeli aranyéremre érdemesnek.

Harmadik helyen az olaszországi Toszkána elbűvölő régiójának nem kevésbé idilli házai végeztek.

Az első tízbe befért még a 15. századi műemlékekkel teli belgiumi Gent, a svédországi Gotland szigetén található Visby, a tradicionális, fehér színű házairól nevezetessé vált görögországi Míkonosz, és talán némi meglepetésre az angliai London.

Legjobb nem európaiként nyolcadik helyével San Francisco büszkélkedhet, a top 10-et a kolumbiai Cartagena és a franciaországi Colmar érte még el.

Házalunk

Gyakorlatilag bárhová szívesen költöznénk, amennyiben ezen helyek közül kellene egyet választani, de ha csupán luxusvakációról lenne szó, akkor ebből a hat apartmanból böknénk rá valamelyikre. Hazai vizeken maradva, Bene Tamás vízen úszó, nagyon aranyos nyaralóját is be lehetne próbálni, mint ahogy jól éreznénk magunkat egy ilyen előregyártott kabinban is.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)

mála | olaszország | rangsor | lakóházak | házak

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom