Ettől az egy kínos esettől félnek leginkább a légiutas-kísérők

A légikísérőknek rengeteg feladatuk van, az utasok ellátásától kezdve a biztonsági intézkedések betartásáig. Akad azonban egy lehetséges hiba, ami miatt folyton aggódnak.

Legalábbis ez derül ki Jay Roberts, korábbi légiutas-kísérő szavaiból, aki elárulta, hogy bár a vészcsúszdák biztonsági okokból vannak a gépen, valódi stresszforrást jelenthetnek a légitársaságok dolgozói számára. Különösen akkor, ha véletlenül aktiválják őket – mint ahogyan azt a British Airways egyik dolgozója tette nemrég.

Roberts szerint ezek a balesetek megtörténhetnek, és "a hiba valódi veszélyt jelent a biztonságra".

Ha senki sem sérül meg, akkor is nagyon kínos lehet.

Elmondta, hogy a nagyobb légitársaságoknál évente ez többször is előfordul, az újracsomagolás pedig több tízezer fontba kerül. Amellett, hogy költséges, kellemetlen helyzetet okoz a személyzet tagjai körében, akik később úgy emlegetik a hiba elkövetőjét, hogy "ő az, aki elszúrta a csúszdát".

– Tapasztalataim szerint a csúszda véletlen kinyitását gyakran a személyzet fáradtsága okozza. A korábbi légitársaságomnál például sok hosszú éjszakai járatot üzemeltettünk, az eljárásrend értelmében minden ajtót a személyzetnek kellett kinyitnia, amikor a fedélzeten tartózkodtak. Általában a csúszdák kinyílása ilyen éjszakai repülések után történt meg – tette hozzá.

Természetesen a vészcsúszda – ahogy a neve is mutatja – csak extrém helyzetekre való. A légiutas-kísérők alapos kiképzést kapnak a stresszhelyzetekre vonatkozóan, és ismerik valamennyi biztonsági intézkedést.

A légiutas-kísérők mindig szolgálnak fel főtt ételt a hosszú távú járatokon. Gyakran jönnek azonban furcsa óhajok az utasoktól, a Plus Ultra légitársaságnál kabinfőnökként dolgozó Nerea González el is árulta a legbizarrabb eseteket, melyek az első osztályról érkeztek.

(Forrás: Daily Star, fotók: Getty Images)

ettől | eset | vészcsúszda | kínos | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom