Magángépeket bérelnek a gazdik a kedvenceiknek Hongkongban

Az egyik légitársaság kisállat-szállításra "szakosodott" üzletága hétszáz százalékos forgalomnövekedést tud felmutatni a járvány kezdete óta.

A Covid miatt sokan döntöttek úgy, hogy elhagyják az ultramodern metropoliszt, és viszik magukkal a kedvenceiket is. Ennek folyományaként fellendültek a kifejezetten "kisállat-járatokat" kínáló magánrepülőgép-szolgáltatások.

Az "elvándorlás" oka a szigorú hongkongi karanténszabályokban keresendő. Egy tavalyi felmérés szerint a megkérdezett külföldi állampolgárok több mint negyven százaléka a kormány drákói Covid-politikája miatt hagyja el a várost és költözik inkább máshová.

Ez azt jelenti, hogy a háziállatoknak is velük kell menniük.

Az egyik kisállatszállító-szolgáltatással foglalkozó magán légitársaság, a Top Stars Air alapító-igazgatója, Olga Radlynskaf elmondta, hogy a társaság az üzleti életben érdekelt vezető beosztású ügyfelek röptetése helyett inkább a csoportosan bérbe vehető kisállat-járatok üzemeltetésére koncentrál.

Becslései szerint a cég új üzletága hétszáz százalékkal nőtt a járvány kezdete óta.

Manapság a kereskedelmi légitársaságok bizonytalan helyzete és az omikron-változat terjedése következtében törölt járatok miatt megbízhatóbbnak tűnik a magángéppel repülés. Ráadásul a privát járatokat indító társaságok szorosan együttműködnek a gazdikkal annak érdekében, hogy minden állat a megfelelő papírokkal, hordozóval és oltásokkal rendelkezzen, ezzel szemben a kereskedelmi társaságok szigorúbb irányelvekkel állnak elő és nem tudnak rugalmas szolgáltatást nyújtani.

A négylábú utasok száma az Egyesült Államokban is emelkedett. Két, nagyobb privát légitársaság is jelentős növekedésről számolt be: a NetJets, amely 2019-ben 20 ezer háziállatot utaztatott, 2020-ban már négyezerrel többnek szorított helyet, míg a VistaJet nyolcvanhat százalékos ugrásról tájékoztatott a 2019 szeptemberétől 2021 szeptemberéig tartó etapban.

Az Aerial Jets pedig nemrégiben egy  transzatlanti charterjáratot indított el csak azért, hogy egy kutya Miamiból New Yorkba repülhessen a gazdájához.

Jó lehet Cristiano Ronaldónak lenni. Néhány szempontból legalábbis biztosan. A portugál gigasztár tulajdonában többek között két magánrepülőgép van, az egyik fedélzetéről akár még faxot is küldhet, ha ne adj’ isten lemerülne a mobiltelefonja, vagy netán lefagyna a WhatsAppja.

(Forrás: Robbreport, fotók: Getty Images)

járat | repülő | bérlés | gép | privát

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom