Elképzelhető, hogy a külföldiek nem élvezhetik Amszterdam egyik kedvencét

Amikor a külföldi turisták visszatérnek Amszterdam utcáira, valószínűleg a város egyik népszerű szolgáltatása már nem lesz elérhető számukra.

Femke Halsema polgármester ugyanis kitiltaná a külföldieket azokból a coffee shopokból, ahol kannabiszt lehet vásárolni.

Hollandiában az arra kijelölt üzletekből legálisan beszerezhető a marihuána, előállítása ellenben továbbra is illegális tevékenységnek számít.

Amszterdamban összesen százhatvanhat kannabiszos kávézó működik, melyek az ilyen jellegű hollandiai üzletek csaknem harminc százalékát teszik ki.

Halsema javaslata alapján kizárólag holland állampolgárok fogyaszthatnának ezekben a kávézókban, méghozzá annak érdekében, hogy kezelhetőbb legyen a városba érkező turistaáradat, a vendégek inkább a város kulturális értékei miatt válasszák Amszterdamot, a városvezetés pedig könnyebben ellenőrizhesse a kávézók ellátási láncát. A terv ellenzői ugyanakkor úgy vélik, a tiltás megágyazhat az illegális utcai drogkereskedelemnek.

Egy tanulmány szerint békeidőben az Amszterdamot választó turisták több mint fele azért érkezik a városba, hogy kipróbálja a coffee shopokat. Egy másik felmérésből kiderül, hogy ha a polgármester javaslatát elfogadják, a város iránt érdeklődők harmincnégy százaléka ritkábban keresi majd fel Amszterdamot, tizenegy százaléka pedig egyáltalán nem menne oda, ha nem mehet coffee shopba.

A város hivatalos weboldalán jelenleg azt tanácsolják a turistáknak, hogy kizárólag halaszthatatlan tennivaló esetén utazzanak Amszterdamba.

Ez is érdekelhet:

Virágládákkal védekeznek a biciklisek ellen Amszterdamban

A világjárvány idején még népszerűbb lett a kerekezés.

(Forrás: CNN, fotók: Unsplash, Getty Images)

| legális | coffee shop | kannabisz | hollandia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom