Tapasztalt utazók szerint ez a szuvenírvásárlás etikettje

Egyesek szerint nem szabad kényszerítve éreznünk magukat, hogy ajándékot vegyünk másoknak.

Persze jólesik, ha egy szerettünk nekünk vett szuvenírrel tér haza a külföldi útjáról, de mennyire kell figyelmesnek lennünk ilyenkor a családtagjainkkal vagy a barátainkkal szemben?

A Redditen a r/solotravel subredditre posztoló egyik felhasználó aggodalmának adott hangot ezzel kapcsolatban, mondván nem biztos, hogy mindenkinek tud majd ajándékkal kedveskedni. "Hamarosan Japánba utazom, és azon gondolkodom, mennyi szuvenírt kell beszereznem a családnak (szülőknek, unokahúgnak, unokaöccsnek stb.). Ez egy kicsit nyomasztó, és stresszelek is rajta. Mi ilyen esetben az etikett? Csak az apróságokat vegyek? Egyáltalán kell-e mindenkinek vinnem valamit?" – teszi fel a kérdést.

A posztra reagálva többen megnyugtatták a kérdezőt,

hogy soha senki ne érezze kötelességének, hogy minden ismerősének szuvenírt vegyen, ha elutazik.

A kérdésre reagáló felhasználók közül ráadásul többen úgy vannak vele, hogy már nem foglalkoznak ajándéktárgyak vásárlásával. "Nem veszek semmit, ugyanis én például azért szeretnék magaménak tudni egy bizonyos apróságot, mivel ott jártam, és emlék köt a helyhez, nem pedig azért, mert valaki, akit ismerek, elutazott oda".

Másvalaki meg azért hagyta abba az ajándékba szánt csecsebecsék vásárlását, mert pluszterhet jelentenek hazafelé a csomagban és materialista dolognak tartja az egészet.

Egy további javaslat szerint elég valamilyen apróságot venni egy helyi élelmiszerboltban vagy szupermarketben anélkül, hogy az jelentős összegbe kerülne, legyen szó rágcsálnivalóról vagy édességről. De ne érezzük kötelességnek.

Ezekre a szuvenírekre vadászunk leginkább külföldön, de van egy ország, amely azt szeretné, ha a turisták kilépnének a megszokásaikból.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

utazás | kötelesség | család | ajándék | szuvenír

FOLYTASD EZZEL

Van egy lélegzetelállító esőerdő Európában, ami Magyarországtól sincs messze

Hitetlenkedve nézzük, hogyan takarítják ki a tokiói metrót kétszer egy hónapban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom