Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

A krumplipüré az egyik legklasszikusabb köret, amelyet szinte mindenki szeret. Bár mindenkinek megvan a maga kedvenc elkészítési módja, mindig találkozhatunk meghökkentő, különleges szokásokkal is.

Sokan azt vallják, hogy a tökéletes krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztása, más úgy véli, nem mindegy, hogy milyen technikával pürésítjük az ételt. Sokan úgy gondolják, hogy a titok a vaj és a tejszín egyensúlyában rejlik, míg mások sült fokhagymára vagy éppen a tejföl hozzáadására esküsznek. És akkor itt van a legújabb őrület, a majonéz, ami a köret állagát hivatott javítani, különösen akkor, ha egy-két megmaradt adagot tálalnánk újra.

A szakértők szerint a majonéz extra simaságot ad a burgonyapürének, ugyanakkor egyáltalán nem fog kiérződni az ételből.

Ennek segítségével az újramelegítés igazán gyerekjáték lesz.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája egy YouTube-videóban magyarázta el az okokat.

A vaj a burgonyapürében a hűtőbe kerülve megszilárdul, így megváltozik a köret állaga. A majonéz azonban hűtve tartósabb konzisztenciát mutat, így közvetlenül a hűtőszekrényből kivéve is puha, selymes textúrát tapasztalhatunk. Így nemcsak leegyszerűsíthetjük az újramelegítést, hanem csökkenthetjük annak a kockázatát is, hogy a burgonyapüré kiszáradjon.

A szakértő szerint érdemes kísérletezni a majonézzel, hogy elérjük a tökéletes állagot és ízt, hiszen az eltérő burgonyafajtákhoz különböző mennyiségre lehet szükség belőle.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

krumplipüré | konyhai | tipp | trükk | tökéletes

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram