Ebben a külföldi városban érdemes új életet kezdeni a megélhetési költségek alapján

Egy új tanulmány 184 ország és 43 nagyváros megélhetési költségeit határozta meg.

Rengeteg megfontolni való van egy külföldre költözés előtt, ez aligha újdonság. A személyes biztonságtól kezdve a kiszemelt város nyüzsgéséig sok minden szerepel a befolyásoló tényezők listáján, de mivel jó néhányan a megfizethetőbb életmód miatt kezdenek új életet máshol, a megélhetési költségek is kiemelt helyen tanyáznak.

A külföldieknek nyújtott adóügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Greenback a Trading Economics és az Expatistan adatait elemezve 184 ország és 43 nagyváros megélhetési költségeit becsülte meg annak érdekében, hogy kiderítse, hová érdemes költözni. A felmérés során figyelembe vették a megélhetési költségeket egyénre lebontva, illetve egy négytagú családra vonatkozóan is.

Mindezek alapján a világ legmegfizethetőbb helye a külföldről érkezők számára Dél-Afrika káprázatos fővárosa, Fokváros.

Az átlagos havi megélhetési költségek ott egy magánszemély esetében 1447 dollár (520 ezer forint), egy család esetében pedig 2694 dollár (969 ezer forint) körül alakulnak.

A második helyen Denpasar, Bali tartományi fővárosa végzett. Valójában ez a legolcsóbb úti cél egy család számára, mivel a havi megélhetési költségek 2678 dollárra (964 ezer forintra) rúgnak, míg egy személyre vonatkozóan 1516 dollárra (545 ezer forintra) jönnek ki.

A tanulmányból a legkevésbé megfizethető helyekről is tájékozódhatunk: ebből az aspektusból nézve San Francisco, Szingapúr és London foglalja el az első három helyet, vagyis ott a legmagasabbak a költségek.

A legmegfizethetőbb városok listája pedig így fest:

  • Fokváros, Dél-Afrika
  • Denpasar, Indonézia
  • Athén, Görögország
  • Mexikóváros, Mexikó
  • Bangkok, Thaiföld
  • Glasgow, Egyesült Királyság
  • Isztambul, Törökország
  • Lisszabon, Portugália
  • Barcelona, Spanyolország
  • Birmingham, Egyesült Királyság

A tanulmányról bővebben itt lehet olvasni.

Itt pedig világszerte húszezer városlakó, illetve utazási újságíró mondta el a TimeOut utazási magazinnak, hogy mely városokat tartja a legjobbnak a gasztronómiai, építészeti és kulturális felhozatal alapján.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

költségek | lista | külföldi | munkaválallás | városok

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom