Ebben a külföldi városban érdemes új életet kezdeni a megélhetési költségek alapján

Egy új tanulmány 184 ország és 43 nagyváros megélhetési költségeit határozta meg.

Rengeteg megfontolni való van egy külföldre költözés előtt, ez aligha újdonság. A személyes biztonságtól kezdve a kiszemelt város nyüzsgéséig sok minden szerepel a befolyásoló tényezők listáján, de mivel jó néhányan a megfizethetőbb életmód miatt kezdenek új életet máshol, a megélhetési költségek is kiemelt helyen tanyáznak.

A külföldieknek nyújtott adóügyi szolgáltatásokkal foglalkozó Greenback a Trading Economics és az Expatistan adatait elemezve 184 ország és 43 nagyváros megélhetési költségeit becsülte meg annak érdekében, hogy kiderítse, hová érdemes költözni. A felmérés során figyelembe vették a megélhetési költségeket egyénre lebontva, illetve egy négytagú családra vonatkozóan is.

Mindezek alapján a világ legmegfizethetőbb helye a külföldről érkezők számára Dél-Afrika káprázatos fővárosa, Fokváros.

Az átlagos havi megélhetési költségek ott egy magánszemély esetében 1447 dollár (520 ezer forint), egy család esetében pedig 2694 dollár (969 ezer forint) körül alakulnak.

A második helyen Denpasar, Bali tartományi fővárosa végzett. Valójában ez a legolcsóbb úti cél egy család számára, mivel a havi megélhetési költségek 2678 dollárra (964 ezer forintra) rúgnak, míg egy személyre vonatkozóan 1516 dollárra (545 ezer forintra) jönnek ki.

A tanulmányból a legkevésbé megfizethető helyekről is tájékozódhatunk: ebből az aspektusból nézve San Francisco, Szingapúr és London foglalja el az első három helyet, vagyis ott a legmagasabbak a költségek.

A legmegfizethetőbb városok listája pedig így fest:

  • Fokváros, Dél-Afrika
  • Denpasar, Indonézia
  • Athén, Görögország
  • Mexikóváros, Mexikó
  • Bangkok, Thaiföld
  • Glasgow, Egyesült Királyság
  • Isztambul, Törökország
  • Lisszabon, Portugália
  • Barcelona, Spanyolország
  • Birmingham, Egyesült Királyság

A tanulmányról bővebben itt lehet olvasni.

Itt pedig világszerte húszezer városlakó, illetve utazási újságíró mondta el a TimeOut utazási magazinnak, hogy mely városokat tartja a legjobbnak a gasztronómiai, építészeti és kulturális felhozatal alapján.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

megfizethető | munkaválallás | lista | külföldi | városok

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram