A Lamborghini olyan mézet készít, amelyet nehezebb beszerezni, mint egy luxusautót

A Lamborghini manapság nemcsak szuperautókat gyárt, hanem kézműves mézet is, melyet karácsonykor osztanak szét az alkalmazottak között.

A Motor1.com szerint az olasz autógyártó Sant'Agata Bolognese-i központjában már néhány éve mézet is előállítanak. Ez azonban nem kerül kereskedelmi forgalomba, így aztán

tényleg nehezebb hozzájutni, mint az új Huracán Sterratóhoz.

A Lamborghini Parkban még 2016-ban alakítottak ki egy méhészetet, mely mára már tizenhárom kaptárnak és mintegy hatszázezer méhnek ad otthont. Ráadásul két kaptárját kamerákkal, mérlegekkel és méhszámlálókkal is ellátták, ezek pedig lehetővé teszik a kutatók számára, hogy vizsgálják a méhek virágpor és nektárgyűjtését, valamint nyomon tudják követhetni viselkedésüket is.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított projekt célja az, hogy

a méhészetből gyűjtött adatok segítségével a kutatók jobban megértsék, hogyan hat a rovarokra a klímaváltozás.

A Lamborghini méhei évente körülbelül négyszázharminc kilogramm mézet termelnek. A tetemes mennyiség ellenére a márkának nem áll szándékában élelmiszeripari részleget alapítani, az előállított mézet minden évben karácsonyi ajándékként osztják ki az alkalmazottak között.

Nem a Lamborghini az egyetlen autógyártó, amely mézben is utazik. A Volkswagen másik márkája, a Porsche nemrégiben bővítette saját méhészetét, mely így hárommillió méhnek ad otthont. Hasonlóképpen jár el a Bentley és a Rolls-Royce is, melyek saját márkás mézei meg is vásárolhatók.

(Forrás: RobbReport, fotók: Lamborghini)

luxusautóm | méztermelés | lamborghini | autó | méhészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom