A repülőterek híresek kirívó áraikról, de van köztük egy, amelyik mindet felülmúlja.
A török fővárosban található repülőtér érdemelte ki a „világ legdrágább repülőtere” becenevet. A L'Economia olasz hírportál munkatársa, Leonard Berberi nemrégiben járt ott, így első kézből tapasztalta meg a tényleg hihetetlen árakat.
Miután egy nappal korábban mindössze 1,50 eurót (600 forintot) fizetett egy üveg Efes sörért (ez az ország legnépszerűbb söre) a Taksim terén, a reptéren viszont már 17,50 eurós (kb. 7100 forintos) számlát nyomtak a kezébe egy ugyanolyanért.
Nem csupán az alkoholos italok szemet szúró árai ráncolták össze a szemöldökét: a repülőtéren bizonyos ételek is hasonló árkategóriában mozogtak, egy Big Mac például 21,50 euróba (8800 forintba) került. A rivális Burger King árai sem voltak jobbak, sőt: a Whopper 22 eurót (9000 forintot) kóstált. Szétnézett a sós croissant-ok között, melyek induló ára 14,50 euró (5900 forint) volt.
Sokan panaszkodtak már az évi 80 milliós utasforgalmat lebonyolító reptér drágaságára, valaki például azt állította, hogy egyszer 6 eurót (2460 forintot) fizetett egy darab banánért.
Az utóbbi időben az elképesztő árak mellett más negatívumok kapcsán is bekerült a hírekbe az isztambuli reptér, merthogy egyike volt azoknak, ahol a legnagyobb eséllyel tűnnek el a csomagok. Az AirAdvisor szerint évente átlagban 3340 esetet jelentettek.
Akár egy város ikonikus látképét csodáljuk madártávlatból, akár hófödte hegycsúcsok fölött ereszkedünk, a landolás minden alkalommal varázslatos érzéssel tölti el az utazót. Különösen igaz ez akkor, ha egészen elképesztő környezetben ereszkedik le a gépünk.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
árak | repülőtér | repülés | elképszető | Isztambul | legdrágább
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!