Egy italra beülni sokkal többet jelent annál, hogy konkrétan mit kortyolgatunk ott. Ezért jó tudni, mely bárok tartoznak a legjobbak közé a világon – vagy legalább Európában. Ebben segít a European Bar Guide.
A platform több fő szempont alapján rangsorolta az európai bárokat, ezek pedig: az italok minősége és választéka; a stílus és a dekoráció; a karakter, a hangulat és a helyi közösségi élet; a kényelem és az események választéka, valamint az ár-érték arány, amelyek végén aztán kijött egy összesített pontszám, a „pub going factor”.
Így tehát Európa legjobb bárja a La Fleur En Papier Doré lett Brüsszelben. A hely művészi középkori berendezéssel büszkélkedhet, a European Bar Guide pedig „karakteresnek és jellegzetesnek” nevezte.
A második helyen viszont nem más következik,
mint a Szimpla Kert, Budapest legrégebbi és leghíresebb romkocsmája, amelynek omladozó épületét graffitik, lágy fények, növények, diszkógömbök és neonreklámok díszítik.
A top 20 így fest:
- La Fleur En Papier Doré, Brüsszel
- Szimpla Kert, Budapest
- Retsins Lucifernum, Bruges
- t'Brugs Beertje, Bruges
- Zlatna Ribica, Szarajevó
- Papa Joe's Jazzlokal, Köln
- U Hrocha, Prága
- Le Pot Au Lait, Liège
- Goupil Le Fol, Brüsszel
- Kulminator, Antwerpen
- Vlissinghe, Bruges
- Schlenkerla, Bamberg
- Bar Marsella, Barcelona
- The Gravediggers, Dublin
- Pavilhão Chinês, Lisszabon
- Café De Dokter, Amszterdam
- Dick Mack's, Dingle
- U Černého vola, Prága
- Papa Joe's Biersalon, Köln
- Dead Soldier Speakeasy, Iași
A világsztárok étkezési, italfogyasztási, öltözködési szokásai alapvetően formálják a közízlést. Ha pedig tudjuk azt, hogy kedvenc hírességünk mit fogyaszt szívesen, mi is szeretnénk kipróbálni. Frank Sinatra-rajongóknak ilyen lehet a Rusty Nail koktél.
(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)
bárok | legjobb | Európa | budapest | siker | szimpla kert
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!