Minket is meglepett, melyik most a világ legpihentetőbb városa

Egy relaxáló nyaralás legtöbbeknek a tengerparti lazítást vagy egy természetbeli elvonulást jelent, de egy friss összeállítás szerint a városok is adhatnak nyugis opciót.

Az utasbiztosítással foglalkozó MoneySuperMarket kidolgozott egy afféle "nyugodt városok" indexet, amiben hetvenöt helyet értékelt olyan tényezők alapján, mint a levegő-, fény- és zajszennyezés, a közlekedési dugók, az átlagos napsütéses órák száma, valamint a helyiek elégedettsége és közvetlensége.

Mindezek alapján a világ legpihentetőbb városát Izlandon találjuk.

A lista élén ugyanis Reykjavík végzett lenyűgöző 85,5 pontos eredményével, köszönhetően a jó levegőminőségnek, az alacsony szennyezettségi szintnek, a vidám helyieknek és a rengeteg zöld területnek. Vagyis, igazából minden kategóriában remekül szerepelt.

A második helyen Észtország fővárosa, Tallinn zárt 82,3 ponttal, nagyrészt nyugalma és szuperhatékony infrastruktúrája miatt. A harmadik a Norvégia nyugati partján fekvő Bergen lett, amely a legtisztább levegővel és a legalacsonyabb fényszennyezettségi szinttel büszkélkedhet. Az európai városok egyébként finoman szólva is dominálták a rangsort, konkrétan az első tízben csak az öreg kontinens képviselői szerepelnek.

Ha a rangsor aljára tekintünk, a legkevésbé pihentetőbb városokat is megtaláljuk, ezt a kétes címet pedig nem Las Vegas, Párizs vagy London kapta, hanem New York.

A tíz legpihentetőbb város pedig:

  • Reykjavík
  • Tallinn
  • Bergen
  • Bécs
  • Stockholm
  • Vilnius
  • Ljubljana
  • München
  • Zürich

Európa-szerte vizsgálták a megélhetési költségek alakulását egy friss kutatásban, hogy feltárják a legmegfizethetőbb és a legdrágább helyeket, ahol tárt karokkal várják a távmunkában dolgozókat.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

legpihentetőbb | városok | reykjavik | utazás | lista

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom