Ezekben a városokban fogsz leginkább bosszankodni a dugók miatt

A közlekedési helyzet világszerte visszatért a járvány előtti szintre.

A forgalmi dugó az egyik legfrusztrálóbb dolog a városban élők számára. Nemcsak unalmasak és üzemanyagpazarlóak, hanem a környezetre nézve is szörnyűek. Kevés értelmetlenebb módja van ugyanis a fosszilis tüzelőanyagok elégetésének a szinte helyben toporgó autóknál.

A világjárvány idején megfigyelhető rövid "dugószünet"  után sajnos visszatértek a torlódások és most ráadásul nagyobbnak tűnnek, mint valaha. Mindezt remekül megmutatja az Inrix tanulmánya, amely egy rakás adatot elemzve megvizsgálta többek között azt, hogy az autósok egy adott évben hány órát pazarolnak el a dugóban és hogy ez mennyi üzemanyag elégetésével jár.

Nem meglepő módon a lista élén a brit főváros végzett.

A londoniak évente átlagosan 156 órát ülnek a dugóban, amivel többet veszítenek az életükből, mint a világ bármely más városának lakói – plusz ez minden egyes sofőrnek évente körülbelül 1377 fontjába (617 ezer forintjába) kerül.

A rangsor második helyezettje Chicago, ahol az autósok évente átlagban 155 órát töltöttek a dugóban. A szeles város ezzel több mint 49 százalékos növekedést tudott felmutatni tavaly a 2021-es állapotához képest, amikor a hatodik helyen zárt.

A dobogó alsó fokán tanyázó Párizs az egyetlen olyan város a top tízben, ahol az elmúlt tizenkét hónapban csökkent a forgalom. Ennek ellenére a francia fővárosban az autósok évente még mindig 138 órát szenvednek a dugóban.

Az Inrix Global Traffic Scorecard szerint a világ tíz legforgalmasabb városa:

  • London, Egyesült Királyság
  • Chicago, USA
  • Párizs, Franciaország
  • Boston, USA
  • New York, USA
  • Bogota, Kolumbia
  • Toronto, Kanada
  • Miami, USA
  • Palermo, Olaszország
  • Monterrey, Mexikó

A tanulmány teljes terjedelmében itt olvasható.

Nemrég a MÁV osztotta meg, mit jelent számokban autóval kontra közösségi közlekedéssel utazni. A válaszok eléggé magukért beszélnek!

(Forrás: TimeOut, fotók: Unsplash)

zsúfolt | lista | forgalmi | legforgalmasabb | közelekdés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom