Ez a három leggyakoribb ok, ami miatt lekésheted a repülőt

Rendre előjönnek olyan hibák, amikről nem is gondolnánk, milyen sokan és sokszor elkövetik, de van pár egyszerű módja repülés lehető legzökkenőmentesebbé tételének.

A USA Today ötezer olyan amerikai utazót kérdezett meg, akik az elmúlt öt évben legalább egyszer repülőre szálltak.

Három kategóriában összesen tizenöt kérdést tettek fel nekik: poggyász és túlpakolás, valamint az általános felkészültség és a biztonsági ellenőrzési pontok jelentették a fő témákat.

A három leggyakoribb hibát emeljük ki, melyek a járat lekéséshez vezethetnek.

Elfelejti levenni az öveket és a cipőket

Az első hiba, amit az időhiányban szenvedők elkövetnek, hogy a biztonsági ellenőrzéshez közeledve elfelejtik levenni az öveket és a cipőket. A megkérdezettek huszonnyolc százaléka mondta azt, hogy "nem emlékszik rá, miközben sorban áll a szkennerek előtt" – pedig gondos előkészülettel rengeteg időt lehet spórolni.

Telefonnal, ékszerekkel vagy kulcsokkal sétál át a szkenneren

További huszonnyolc százalék bevallotta, hogy úgy megy át a szkenneren, hogy még mindig viseli az ékszereit vagy szorongatja a telefonját.

Ez azt jelenti, hogy vissza kell térnie a kiindulópontra, és mindent elölről kell kezdenie.

Nem veszi ki az elektronikai eszközöket a kézipoggyászból

Egy másik baklövés, hogy a sorhoz közeledve sokan elfelejtik kivenni a laptopot, telefont vagy táblagépet a kézipoggyászból. Az utazók mintegy huszonhárom százaléka vallja be, hogy nem veszi ki őket, amikor felszólítják.

A személyzetnek a biztonság érdekében ellenőriznie kell a táskában lévő elektronikai eszközöket, mert egyes kütyük rejtett kockázatot jelenthetnek.

Egy volt légiutas-kísérő osztotta meg a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy a repülőútra készülődve, illetve a terminálon vagy a fedélzeten milyen hibákba szoktunk leggyakrabban belefutni és hogyan kerülhető el a felesleges pénzkiadás. Néhány dolog elég meglepő lehet.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

repülőtér | ok | repülés | lekésés | járat

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram