Hihetetlen, miből készülnek a nyár új slágerei, a legfrissítőbb italok, amikre csak vágyhatunk a kánikulában

A TikTokon számos konyhai trükköt és praktikát megtalálhatunk, ezek között bukkantak fel nemrégiben a különleges, a lekváros italok. Amilyen furán hangzik az új sláger, annál könnyebben elkészíthető.

A lekvárvíz tulajdonképpen nem más, mint egy limonádé, amit lekvárral ízesítünk. Ennek alkoholos változata a pezsgő alapú koktél, amely egészen hihetetlenül frissítő tud lenni a nyári kánikulában. Nincs szükség ugyanis hozzá másra, mint jégre, lekvárra és pezsgőre.

Használd a kedvenc lekvárodat!

A lekváros koktélról szóló videók már egymillió megtekintésnél járnak a TikTokon, így egyértelműen a nyár legnagyobb dobásának számítanak. Ráadásul elképesztően változatosan elkészíthetők, hiszen amilyen lekvárunk van otthon, azt használhatjuk hozzá. Zseniális az eper, a málna és a lime-os mangólekváros változat is.

@katchaomeow Reply to @jocelyn.mp4 genius idea and now my new summer drink ? #easydrinkrecipe ♬ Spongebob Tomfoolery - Dante9k Remix - David Snell

Az alapitalhoz keverj össze egy evőkanál lekvárt egy pohárnyi szódával! Ha kevésbé ízes, adj hozzá még több dzsemet! Ha egy pofonegyszerű koktélra vágysz, a vizet helyettesítsd behűtött pezsgővel!

 

@audreyakin Was running very late when i made this but worth the 90 seconds—it was delicious! #jamjar #cocktail ♬ original sound - Audrey Akin

Alternatívaként a limonádénkat könnyedén alkoholos koktéllá alakíthatjuk akkor is, ha kevés vodkát adunk hozzá. De remek párosítás lehet a szederlekvár bourbonnel vagy ginnel és a mangólekvár tequilával.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

lekvár | hőség | trükk | konyhai trükk | alkoholmentes koktél | kánikula

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom