Lenyűgöző éttermekből lehet majd megcsodálni az egyiptomi piramisokat

A Gízai piramisok a legismertebb turisztikai látványosságok közé tartoznak a világon. Az ókori egyiptomi fáraók örök életre építették őket, és most, 4500 évvel később megújulnak.

Mindezt azért, hogy az ország legnépszerűbb világörökségi helyszíne elérhetőbb legyen a turisták számára. A 17 millió eurós költségekkel járó felújítás középpontjában a Gízai-fennsík áll, ahol többek között az ikonikus Szfinx és három piramis található.

Az ambiciózus projekt részeként új látogatóközpontot húznak fel, környezetbarát elektromos buszokat használnak majd, és a történelemben először egy olyan étteremmel is gazdagodik a terület, amely a helyszínen üzemel.

Október végén már megnyílt a hagyományos sivatagi beduin táborokat idéző 9 Pyramids Lounge; a hatalmas komplexum rengeteg opciót kínál a vendégeknek, akik megválaszthatják, hogy a szabadban étkeznek-e a beduin stílusú párnákon, vagy baldachin alatt, ahol székek és asztalok állnak rendelkezésükre. A környezetébe valósággal beolvadó komplexum kizárólag természetes anyagból épült, hogy megmutassa a projekt elköteleződését a fenntartható turizmus iránt.

A legfőbb cél a terület történelmi hagyományai megőrzése mellett a szolgáltatások korszerűsítése, illetve, hogy lehetőséget biztosítsanak a vendégeknek a kétségkívül lenyűgöző környezet megcsodálására. Az északnyugati oldalon az egykori mérnöki irodából két fine dining éttermet, valamint egy kávézót alakítanak ki, melyek ebben az évben nyitnak meg.

A piramisokhoz kapcsolódó élményekből hosszú évek óta kivették a részüket az emléktárgyakat és tevetúrákat kínáló helyiek is, de mostantól az ókori világ megmaradt csodája nyugodtabb körülmények között tekinthető meg, mert az árusításokat sokkal szigorúbb feltételekhez kötik.

A 9 Pyramids Lounge egyike azoknak a projekteknek, amelyek az idegenforgalom fellendítése céljából indultak Kairóban és környékén, a Gízai-fennsík új létesítményei pedig az ország legfontosabb turisztikai látványosságainak fejlesztésére irányuló masszívabb erőfeszítések részei. Hamarosan megnyílik a világ legnagyobb régészeti múzeumának tekinthető Nagy Egyiptomi Múzeum is.

Ez is érdekelhet:

Nagyon szigorú szabályok között lehet csak bejárni az egyiptomi piramisokat

A turistacsoportok létszámát huszonöt főben maximalizálják.

(Forrás: EuroNews, fotók: Pixabay)

megújul | piramis | étterem | fejlesztés | 9 Pyramid Lounge

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom