Álomszerű lombházak bújnak meg a mexikói lagúnák partján

Frida Escobedo mexikói építész a Quintana Roo államban található Bacalari lagúnató mellé tervezte meg lombházait, amelyek az ökoszisztéma megőrzése és a kikapcsolódás metszéspontjául szolgálnak.

A Boca de Agua resort huszonhat, oszlopokon álló házikóból áll, amelyből huszonkettő lakosztály. Azért emelték meg őket, hogy ezzel is csökkentsék a környezetre gyakorolt hatásukat, a vendégek pedig a dzsungel zöld lombjaiból élvezhessék a kilátást.

A terület kilencven százalékát érintetlenül hagyták az építkezések során, a pavilonokat pedig úgy tervezték, hogy az idő múlásával természetes módon öregedjenek a szellős faszerkezetnek köszönhetően.

Az anyagát adó, sötét színű sapodilla-fa fenntartható forrásból származik, a homlokzat ritmusát függőleges kivágások alakítják.

A szobákba homokszínű, vékony fémkorlátos betonlépcsőkön lehet feljutni.

A bútorok egy közeli rétegeltlemez-feldolgozó hulladékanyagából készültek, de megtaláljuk mellettük olyan exkluzív mexikói márkák darabjait is, mint a Bandido Studio, a Cacao Design, a Nossara Towel és a Hacha Ceramics.

A villák közt a legelőkelőbb a Masterpool Jungle Treehouse, amelynek saját medencéje és terasza van.

Szintén Frida Escobedo tervezte a közös tereket, a recepciót, az éttermet, a bárt és a konyhát, amelyeket olyan, külső terek egészítenek ki, mint a tetőterasz, kilátással a lagúnára, teraszok és egy móló, amelyet pallósor köt össze a villákkal.

A közös terek vizuális horgonyokként szolgálnak a tájban, utalásokkal a helyi kultúrára. Felidézik a Yucatán-félsziget jellemző kőtemplomait és faházait.

A móló egyszerű faszerkezetére árnyékoló függönyöket lehet akasztani, a víz felett függőágyak nyújtóznak, míg a közös helyiségekben törtfehér nyugágyak alkotnak kontrasztot a természetes tónusokkal.

Ez a hihetetlen mexikói hotel nem véletlenül kapta a One & Only nevet, ezt a meseszép mexikói kőházat pedig mintha csak a táj emelte volna ki magából.

(Forrás: Dezeen, képek: César Béjar/Dezeen)

mexikó | Laguna de los Siete Colores | Boca de Agua | lagúnák | lombház

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom