Sokan inkább ezért nem nézik meg a világ egyik legismertebb látványosságát

Nem vonzó a tömeg és a lökdösődés.

A Mona Lisa talán a világ leghíresebb festménye. A Louvre-ba látogató turisták évtizedek óta hatalmas sorokban tolonganak, hogy legalább néhány pillanatra megpillanthassák a titokzatos nőt ábrázoló alkotást. Mosolyog? Miért nincsenek szempillái? Valami balesetben vesztette el az első fogait? Bármi is legyen a válasz ezekre a kérdésekre, jó páran úgy vannak vele, hogy életükben egyszer sem fogják látni a Mona Lisát, mert nem bírják elviselni a sorban állás gondolatát.

Valaki a Redditen osztott meg egy fotót a Mona Lisára várakozók hosszú és kaotikus soráról, másvalaki ezt látva annyira elkeseredett, hogy azt írta, soha nem fog oda elmenni.

A Louvre tavaly nyáron kezdte korlátozni a látogatók számát, amit azóta is fenntart. A felső határ azonban még mindig 30 ezer embert jelent naponta és bár az intézmény mintegy 35 ezer műalkotásnak ad otthont, a látogatók többsége egyenesen a Mona Lisához tart.

Oda viszont "mindenkit beengednek, és könyökléssel tolakodnak előre az emebrek" – mondják többen is, amire valaki úgy reagált, hogy őszintén szólva nem is szórakozna ezzel, mert "az egész cécó nem ér annyit, hogy lássa a Mona Lisát".

A festményt ezért inkább szkippelő turisták a Louvre egyik csendesebb termét is megnézhetik. Az intézmény minden falán, padlóján és mennyezetén rengeteg látnivaló van, így a látogatás egészében véve teljesen megéri."

Plusz lehet, hogy a Louvre a város leghíresebb múzeuma, de Párizsban rengeteg más csodálatos és kevésbé zsúfolt múzeum is akad még. A Musee Carnavalet-ben például felfedezhető Párizs történelme, és egy fillért sem kell fizetni a belépésért. A Musee de l'Orangerie pedig Monet tavirózsa-sorozatának ad otthont, és jóval kevesebb embert vonz, mint a Louvre.

Párizsról nagyon nem a költséghatékonyság jut eszünkbe, konkrétan inkább egy Eiffel-torony alakú pénznyelő. De vannak módok, ahogy full ingyen is kihozhatod a maximumot ebből a vagány városból. Mondjuk is, mik azok!

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

galéria | zsúfolt | panasz | mona lisa | louvre

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom