Így segítik a cicák és a szarvasok a turizmust ezen a távoli szigeten

A 2011-es földrengés és szökőár alaposan feldúlta Japán Tohoku régióját. A térség helyreállításában mostanság fontos szerep jut egy macskákkal és szarvasokkal teli nemzeti parknak.

Tashirodzsimára érkezve elég hamar rá lehet jönni, miért is nevezik a helyet macskaszigetnek. Eredetileg az elszaporodó egerek miatt vittek oda macskákat, ma viszont már négyszer annyi cica lakik a szigeten, mint ember.

– A selyemhernyók tenyésztése nagyon népszerű tevékenység volt itt. Ezért, hogy megvédjük őket, macskákat tartottunk – mondta Jutaka Hama helyi halász.

Tashirodzsima a japán Sanriku Fukko Nemzeti Parkon belül található. A park mintegy kétszázhúsz kilométer hosszan húzódik az ország lenyűgöző északkeleti csendes-óceáni partvidéke mentén. Azért hozták létre, hogy segítse a régió újjáépítését a 2011-es katasztrófa után. A macskák pedig alaposan kiveszik a részüket abból, hogy látogatókat vonzzanak az ország e távoli részébe.

– Mivel rengeteg cica van itt, sok turista jön ide, és ez nagyon dinamikussá teszi a szigetet. Nagyon fontos a szerepük, Tashiro-sziget macskák nélkül nem is lenne Tashiro-sziget – magyarázza Jutaka Hama.

A közeli Kinkasan-szigeten ugyancsak bevetnek állatokat hasonló okból, ott száz szent szarvast alkalmaznak. Az istenek hírnökeinek tartott szarvasok szabadon kószálnak egy nyolcadik századi szentély körül.

Az emlékmű Japán egyik legszentebb helye. A legenda szerint, ha valaki három egymást követő évben odamegy imádkozni, élete végéig nem kell aggódnia a pénz miatt.

Idén Japán szigeteinek száma megduplázódott, amikor a japán térinformatikai hatóság frissítette az ország térképét. Nemrég pedig ismét egy újabb szigettel gazdagodtak, amely, mint a japán meteorológiai ügynökség elmondta, egy tenger alatti vulkánkitörés következtében jött létre.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

japán | attrakció | Tashirodzsima | macskák | turizmus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom