Ezért Madrid az ínyencek földi paradicsoma

Spanyolország történelmi fővárosa olyan, mint egy hatalmas olvasztótégely, amelyben a színes kulturális élet, a hihetetlen látnivalók, a nyüzsgő szórakozóhelyek és a kiemelkedő gasztronómia egyesül.

Madrid elsősorban azoknak a turistáknak a kedvelt célpontja, akik egy hosszú hétvégére kívántak megszökni, azonban a város vezetői azt vallják:

a spanyol főváros jóval több ennél.

"A Madridba érkezők a jelenlegi statisztikai adatok szerint általában két és fél éjszakát töltenek Madridban" – mondja Héctor Coronel, a Madridi Tanács turisztikai főigazgatója, hozzátéve, természetesen azt szeretnék, hogy a turisták hosszabb ideig, akár négy-öt napig is maradjanak szeretett városukban,

például a helyi gasztronómia miatt, ami kétségkívül marasztaló.

Madridban az elmúlt években gasztroforradalom zajlik, sorra nyitják meg a kapuikat a piacok, a bárok és a jobbnál jobb éttermek. A város étkezési kultúrája több száz éves múltra tekint vissza, és

ott tényleg minden az asztal körül történik.

A gasztroforradalom pedig olyannyira erősnek bizonyul, hogy még a járvány sem tudja megállítani. Ráadásul az elmúlt két év pandémiás időszaka felszínre hozta a gasztronómiai szereplők kreativitását is, így számos újdonsággal rukkoltak elő.

Ennek köszönhetően hétvégente zsúfolásig megtelnek az éttermek.

A turistáknak általában a tapas bárok adják a legnagyobb élményt, de természetesen a városnak megvannak a maga Michelin-csillagos éttermei is és üzemel a világ legrégebbi étterme, a Restaurante Botín is, ami igazi kuriózumnak számít.

Szintén remek célpont lehet a Galería Canalejas Food Hall, ami tizenhárom étteremnek ad otthont, így többek között olasz, japán és fúziós ételeket is kóstolhatunk hihetetlenül látványos környezetben. A Yatai piacon ízletes ázsiai street foodokat fogyaszthatunk, a Mad Mad Vegan pedig a növényi alapú étrendet követők mennyországa.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

étkezés | nagy sztori | étterem | piac | bár | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

A szenvedély, az árulás és a túlvilág jelenik meg egyetlen, zsigerig ható kortárs darabban a Müpa színpadán

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni
Hirdetés