Ilyen elszánt és lelkes magyar csapat várja a jövő héten rajtoló szakácsverseny világdöntőjét

Már csak néhányat alszunk és itt van az év egyik legfontosabb gasztronómiai eseménye.

Január 22-én és 23-án huszonnégy ország részvételével rendezik meg Franciországban a patinás Bocuse d'Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül.

A világ legfontosabb szakácsversenyén természetesen a mieink is indulnak; a csapatban Dalnoki Bence séf, Széll Tamás coach és Nyikos Patrik commis kaptak helyet.

A lyoni döntőn szokás szerint két ételt készítenek a csapatok: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálnuk olyan kötelező alapanyagokkal, mint az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, illetve egy eleve tányérra szánt fogást.

Extra feladatként egy háromfogásos gyerekmenüt is össze kell dobniuk, amiben kell szerepelnie töknek, az előételnek vegánnak kell lennie, a főételben pedig a tojás a kötelező elem.

A magyar csapat a második versenyapon másodikként rajtol. A fiúk vidámak, lelkesek, láthatóan nagyon szeretik a magyar konyhát és alig várják, hogy megmutassák magukat – mint ahogyan az a frissen bemutatott promóciós filmből is lejön.

(Fotók: Getty Images, Magyar Bocuse d'Or Akadémia)

 

magyar bocuse d’or akadémia | nyikos patrik | széll tamás | Bocuse d'Or | nemzetközi | dalnoki bence

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa