Melegen ajánlják Magyarországot az orosz turistáknak

Az Orosz Utazásszervezők Szövetsége (ATOR) azt írja az orosz állampolgároknak, hogy ha a schengeni övezetbe utaznának, akkor a magyar, a görög és az olasz hatóságoknál szerezhetnek a legkönnyebben vízumot.

„A lojális vízumpolitikának köszönhetően könnyen és gyorsan lehet schengeni vízumot kapni Magyarországra a turisztikai utazáshoz. Ez az egyik legnépszerűbb európai ország az oroszok körében még a szankciók alatt is” – áll az ATOR közleményében.

Ami Görögországot illeti, az egyik utazásszervező szerint itt is gördülékeny az ügyintézés, elutasítás csak nagyon súlyos esetekben fordul elő, és általában nem a turisztikai célú utazásoknál. Az orosz látogatók egyébként legszívesebben Chalkidikire, Krétára és Rodoszra szervezik a vakációt.

Olaszországba nyugat európai viszonylatban könnyű vízumot szerezni, könnyebb például, mint Franciaországba, ahová minden ország közül a legnehezebb, miután rekordszámú a kereslet.

Emellett továbbra is elfogadja a schengeni vízumkérelmeket Ausztria, Horvátország, Spanyolország, Szlovénia, Svájc és Portugália.

Lettország, Litvánia, Lengyelország, Finnország, Csehország, Észtország, Hollandia, Belgium, Dánia és Szlovákia azonban nem ad ki schengeni vízumot oroszoknak, ezek közül az első hat országba pedig be sem engedik az orosz turistákat.

A háború alaposan átrendezte az orosz úti célok térképét is, ennek a kis országnak a gazdaságát például rohamtempóban virágoztatták fel az odaköltöző oroszok, Finnországban pedig sikeresen cselezték ki a beutazási tilalmat.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

schengen | vízum | oroszország | schengeni övezet | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom