Nagyon durva bírságra számíthat, aki nem viselkedik rendesen ezen a kedvelt üdülőhelyen

Nem éri meg rosszalkodni Mallorcán.

Spanyolország egyik vezető tengerparti üdülőhelye idén nyáron háromezer eurós (1.1 millió forintos) bírságot szabhat ki a turistákra rossz viselkedésért. Palma polgármestere arra figyelmeztetett, hogy a sziget jóval szigorúbb büntetéseket fog alkalmazni. "Playa de Palma azt mondja, hogy elég volt" – nyilatkozta Jaime Martinez.

A vandalizmus, az utcai italozás és a verekedések tekintetében zéró tolerancia lesz érvényben. "Amit a polgárainktól megkövetelünk, azt megköveteljük a látogatóinktól is" – folytatta a polgármester, ugyanakkor azt is elmondta, hogy az új szabályokat nem biztos, hogy időben be tudják vezetni erre a szezonra vonatkozóan. Viszont várhatóan nyáron több rendőr lesz majd az utcákon.

A Baleár-szigeteken már régóta feszültségek vannak a turisták és a helyi lakosok között, mivel az ittas turisták rendszeresen gondot okoznak.

A mallorcai Magaluf üdülőhely például betiltotta az all you can drink ajánlatokat, valamint az alkoholos hajókirándulásokat, illetve a turistáknak az all inclusive szállodákban is korlátozniuk kell az alkoholfogyasztást.

Sokan még a mai napig bulizós szigetként azonosítják Mallorcát, ahol idegesítő turistákat kell kerülgetni, akik vödörből döntik le a sangriát. De ha elhagyjuk Mallorca – valóban létező – bulizós negyedét, akkor egy mesebeli szigetet találunk vakítóan kék tengerrel és fehérhomokos strandokkal, régi városokkal és hihetetlen természeti adottságokkal. Az elbűvölő Alcudia Mallorca egyik legszebb városa, és a nyári hónapokban a szigetre látogató spanyolok kedvelt úti célja.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

büntetés | súlyos | bírság | rossz | turisták

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram