Fizetnek a turistáknak az egyik legszebb európai szigeten

Minél magasabb szintű hotelben foglal szobát a szigetre érkező, annál több pénz marad a zsebében.

Málta is beszáll a globális idegenforgalmi marketingbe: a járvány miatt válságba került turisztikai iparág fellendítése érdekében már júniustól várják a szigetre a turistákat – és ehhez némi ösztönzést is adnak.

A hivatalos közlemény szerint a Máltai Idegenforgalmi Hivatal valamennyi látogatónak fizet, aki legalább három éjszakára szállást foglal a programban szereplő három-, négy- és ötcsillagos szállodák valamelyikében.

Az ötcsillagos hotelt választók minden közvetlen szállodai foglalás után fejenként száz eurót (kb. 37 ezer forintot) kapnak, a négycsillagos szállodák vendégei hetvenöt euróval (kb. 27 ezer forinttal) számolhatnak, míg a háromcsillagosban nyugovóra térők pénztárcája ötven euróval (18 ezer forinttal) gazdagodik.   

Clayton Bartolo turisztikai miniszter hozzátette, hogy ezekre az összegekre a szállodák még ennyit rátesznek, tehát egy Máltára érkező, legalább három éjszakát egy ötcsillagos hotelben töltő turista akár kétszáz eurót (74 ezer forintot) is kereshet az ott tartózkodása idején. A Máltához tartozó Gozo szigetén a hasonló kategóriájú szállodákban szobát foglaló turisták visszatérítése pedig tíz százalékkal magasabb lesz. 

A projektre három és fél millió eurót különítettek el, a kezdeményezés pedig 35 ezer látogatót vonzhat a szigetre.

Jelenleg Máltán részleges korlátozó-intézkedések vannak érvényben, jelentősebb enyhítésre április 26-tól lehet számítani, június 1-től pedig a sziget hivatalosan is megnyitja a határait a külföldiek előtt.

Az ország bevételei huszonhét százalékban az idegenforgalomból származnak. 2019-ben 2,7 millió látogató érkezett a szigetre, a koronavírus-járvány miatt azonban nyolcvan százalékkal visszaesett a Máltára látogatók száma.

Eközben Velencében még a vaporettókon is oltani fognak, és nagyon várják a magyar turistákat. Míg Velence lázasan dolgozik az újranyitáson, az angolok már kitárták a kocsmák ajtajait, itthon pedig egy remek startupprogram keretében kaphatsz nagy támogatást, ha van egy jó ötleted a turizmus fellendítésére.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay)

fizet | szálloda | foglalás | málta | nyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom