Az elmúlt két évben egyre többen kóstoltak bele a távmunkába, ennek előnyei mellett azonban megtapasztalhatták az árnyoldalát is. Ilyen például a munkaidő és a magánélet keveredése, valamint azok a folyamatosan jelen lévő zavaró tényezők, amelyek megnehezítik a határidők betartását. Egy tokiói kávézó meglepő megoldást kínál a problémára: addig nem engedik el a vendégeiket, amíg azok le nem adták munkájukat.
A Manuscript Writing Cafe egy apró, csupán tíz férőhelyes kávézó, ahol korlátlan mennyiségű kávét és teát fogyaszthatnak a vendégek. Minden munkaállomáson wifihozzáférést és töltőportokat biztosítanak. Azonban több ez, mint egy átlagos kávézó, ahol dolgozhatunk, a személyzet ugyanis a vendégek mögött állhat és
mindaddig szemmel tarthatja őket, amíg azok be nem fejezik határidős munkáikat.
A kávézóban a vendégek megérkezésük után azonnal felírják egy papírra a nevüket és azokat a céljaikat, amiket ottlétük alatt el akarnak érni. Ilyen például egy blogbejegyzés megírása, egy képregény megrajzolása vagy bármilyen kreatív munka. Ezt követően kiválasztják azt, hogy mit szeretnének, hogyan ellenőrizze a haladásukat a személyzet.
Ennek enyhe szintje, amikor a kávézó dolgozói megkérdezik tőlük a fizetés előtt, hogy befejezték-e a feladataikat, a normál szinten óránként rájuk néznek és státuszt kérnek, míg a legkeményebb verzió esetén
a személyzet gyakorlatilag a fejük felett áll és folyamatosan nyomást gyakorolva sürgetik, hogy elkészüljenek a munkával.
A tulajdonos azt mondta, a kávézó dolgozóinak valójában nem a megfigyelés a céljuk, hanem az, hogy támogassák a vendégeiket munkájukban. A Manuscript Writing Cafe 130 jent, körülbelül 360 forintot számít fel az ott tartózkodás első harminc percért és 300 jent, azaz nagyjából 822 forintot minden további megkezdett óráért. A kávézó tulajdonosa szerint így általában mindenki sokkal gyorsabban végzi el a munkáját.
(Forrás: matadornetwork, fotók: Facebook)
kávé | tokió | kávézó | kávéház
A Balaton kapuja: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!