Így használd fel a húsvétról megmaradt főtt tojásokat

Nincs olyan év, amikor ne maradna a hűtőben olyan főtt tojás, ami szomorúan, árválkodva néz ránk és szabályosan könyörög azért, hogy valami finomat készítsünk belőle.

Összegyűjtöttünk három remek tippet, ami garantáltan feldobja majd a napunkat a sonka-kemény tojás-torma háromszögében eltöltött napok után.

Készítsünk egy hatalmas adag majonézes, burgonyás tojássalátát!

A tojássaláta a legegyszerűbb megoldás a megmaradt főtt tojások felhasználására. Általában majonézen, són és borson kívül másra nincs is szükség hozzá, de igazából mehet bele bármi, ami megmaradt húsvétról. Tökéletesen feldúsíthatjuk maradék főtt burgonyával, kockára vágott sonkával vagy csirkehússal is.

Avokádós tojáskrém menjen a tortillába!

A tojást vágjuk apró darabokra, az avokádót villával pürésítsük, majd a kettőt keverjük össze! Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint, facsarjunk hozzá egy kis citromlevet, adjunk hozzá némi frissen aprított újhagymát és máris beletölthetjük az olíva olajon kissé megpirított tortillánkba!

Készítsünk belőle isteni ráment!

ráment találni igazán nehéz, ezért marad az a megoldás, hogy otthon készítjük el magunknak. Elsőre okos ötletnek tűnik, de a nyolcórás főzési idő, illetve a vele együtt járó disznóvágást idéző illat csökkentheti a lelkesedést. Ebben a cikkünkben eláruljuk, hogyan lehet szuper gyorsan, istenien elkészíteni a klasszikus rámen dél-koreai változatát, amiben igazán jól fog mutatni a húsvétról megmaradt, ketté vágott főtt tojás.

(Fotók: Getty Images)

étel | húsvét | felhasználás | fogas | főtt tojás

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom