Hiába az aszály és az erdőtüzek, semmi sem tántorít el egy mediterrán-nyaralástól

Az utazási irodák szerint a mediterrán régióban mostanság előforduló szélsőséges időjárási viszonyok nem befolyásolják az odairányuló foglalásokat.

A folyami hajóutakkal foglalkozó szakemberek szerint azonban az európai folyók alacsony vízállása miatt bekövetkezett törlések és módosítások hatással vannak az ágazatba vetett bizalomra, plusz növelik az adminisztrációs terheket.

Eleni Skarveli, a Görög Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal brit és írországi igazgatója elmondta, hogy az ország már hozzászokott a nyári szárazsághoz, szerinte nincs ok az aggodalomra. "Görögország valójában az egyik legjobb időjárásnak néz elébe, enyhe hőséggel és alacsony páratartalommal" – mondja.

Nana Asmeni Pavlou, a Larnakai Idegenforgalmi Hivatal tisztviselője szerint Cipruson az idei év nem melegebb az évszakos átlagnál.

A vendégek biztosan nem fognak vízkorlátozással vagy a légkondicionálással kapcsolatos problémákkal találkozni.

Gary Gillespie, a The Travel Network Grouphoz tartozó Independent Travel Experts ügyvezető igazgatója kijelentette: a visszajelzésekből nem olvasható ki, hogy az aszály hatással lenne az lefoglalt nyaralásra.

Leginkább azok érdeklődtek egy esetleges időpont-módosításról, akiknek a foglalása az erőtüzek által érintett területek környékére esik. Mások pedig azt kérik az utazási irodájuktól, hogy ellenőrizzék, a szállásuk biztosan rendelkezik-e légkondicionálóval.

Az Egyesült Királyságban uralkodó kánikulai időjárás ellenben hatással van a külföldi nyaralásban gondolkodókra: több foglalást regisztrálnak mát 2023 nyarára, mint az idei nyárra vonatkozó last minute útra. A szakértők azt tanácsolják, hogy a józan ész szerint járjanak el a mediterrán országba indulók; tegyék azt, amit a helyiek, és déltől délután háromig ne tartózkodjanak a napon.

Norvégiáról talán nem pont egy tipikus nyári tengerparti vakáció jut eszünkbe először, de aki inkább lemond a lubicoklásról a kellemes hőmérsékletért és a nem túl erős napsütésért cserébe, vagy egyszerűen csak nehezen bírja a meleget, annak csodálatos menekülőútvonal kínálkozik, akár a sarkkörön túlra is.

(Forrás: Travelweekly, fotók: Getty Images)

hőség | országok | utazás | Európa | aszály

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom