Horrorfilmbe illő állapotok uralkodnak egy népszerű spanyol strandon

Elszabadultak a medúzák.

Arra figyelmeztetik a spanyolországi Costa del Sol régióba látogatókat, hogy nagyon vigyázzanak a medúzákkal. Az Aula del Mar nevű tengervédelmi csoport a napokban a pelagia noctiluca és a rhizostoma luteum fajok számának jelentős megnövekedését észlelte Nerja, Benalmádena, Fuengirola és Marbella strandjainál. A rhizostoma luteum szó szerint kiemelkedik közülük, hiszen nagysága a kilencven centimétert is elérheti.

"Olyan, mintha egy horrorfilmből lépett volna elő – mondta a The Sun-nak egy ott nyaraló turista, Francisco Martinez. – Húsz éve járok a Costa del Solra, és ilyet még soha nem éltem át. Ha szeretnéd a gyerekeket a vízbe vinni, akkor hálóra is szükség lesz hozzá, annyira rossz a helyzet."

Az elmúlt héten több spanyolországi strandon is figyelmeztetéseket adtak ki, Malaga partjainál például sárga zászlókkal hívják fel a figyelmet a medúzák megnövekedett jelenlétére.

"Idén biztosak voltunk benne, hogy egy sor olyan körülmény lesz majd, mely kedvez a medúzák nagy számú felbukkanásának, és ami végül meg is valósult" – mondta Jesús Bellido biológus, az Aula del Mar munkatársa. Ilyen extra körülmény például a tengervíz számukra ideálisan alakuló hőmérséklete.

A Costa del Sol környékén nyaralóknak a biztonságuk érdekében érdemes letölteniük ezt a medúzafigyelő alkalmazást, amivel nyomon követhetik a medúzák előfordulását.

Egy spanyolországi település vezetése pedig közölte a turistákkal, hogy akik "nem bírják elviselni" a vidéken tapasztalható hangokat, inkább fontolják meg, hogy esetleg máshová mennek pihenni. Az ország északi partvidékén, Asztúriában található Ribadesella települése plakátkampányt indított, melyben a vidéki élet valóságára figyelmezteti leendő látogatóit.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

medúzák | Costa del Sol | veszély | strand | tenger

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom